Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У храмах єпархії молились за спокій душ загиблих воїнів-афганців

25 грудня виповнюється 36 років з того часу, коли керівництво тодішнього СРСР дало наказ ввести обмежений контингент радянських військ до Республіки Афганістан. Багато наших співвітчизників, солдат і офіцерів не повернулись із цієї війни у далекій східній країні, ще більше отримали там поранення. Загалом через горнило війни пройшло понад 160 тисяч українців, 2,5 тисячі загинули. Поранення отримали понад 8 тис. українців, з них близько 4,7 тисячі повернулися додому інвалідами.

У неділю Святих праотців 27 грудня, за благословенням митрополита Волинського і Луцького Нифонта, у храмах Волинської єпархії була піднесена сугуба молитва за спокій душ загиблих, та за здоров’я нині живучих воїнів-афганців.

Божественну Літургію цього дня у Свято-Покровському кафедральному храмі, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, очолив речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук. Йому співслужив диякон Іван Бортнік.

Після Літургії у Свято-Покровському кафедральному храмі речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук у співслужінні диякона Івана Бортніка відправив заупокійну Літію за   спокій душ загиблих воїнів-афганців. За богослужінням молились голова ВОО «Всеукраїнської спілки ветеранів Афганістану» Григорій Павлович, ветерани-афганці, ті, хто втратив у Афганістані рідних і близьких.

«Наша молитва є виявом нашої любові. І ми молимось, щоб Господь упокоїв їх душі у оселях праведних. Дякую вам за ваші молитви, наша Волинська єпархія завжди опікувалась і буде ні надалі надаватиме вам духовну, а коли потрібно, і матеріальну підтримку», – сказав речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Після Панахиди було виголошено Многоліття нині живучім воїнам-афганцям, їх рідним і близьким.