Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БОРИСПІЛЬ. Представники єпархії взяли учать у тренінгу по сімейному вихованню

Сьогодні всі ми стаємо свідками докорінних змін в суспільстві. Сім’я, як його основа взагалі, на наших очах потерпає жорстких  випробувань: станом на сьогодні на телебаченні та радіо набагато частіше піднімаються питання сексменшин, аніж багатодітних сімей; медіапростір перенасичений покликом «Бери від життя все!», що спонукає молодь до безвідповідальної та егоїстичної поведінки; країна не має жодного періодичного видання, яке б займалося піаром сімейного устрою. Все це обумовлює різкий зріст статистики розлучень та абортів, відмов від подружнього життя та перебування в громадянському шлюбі, глибоке непорозуміння сакрального призначення сім’ї та, як підсумок, поява проявів насилля в подружньому житті.

Саме з метою  обговорення цих питань та шляхів їх вирішення було проведено триденний тренінг з проблем сім’ї. Вкотре свої гостинні обійми розкрило навчально-учбове училище ім. Іоанна Дамаскіна при Голосіївській обітелі м. Києва, на базі якого було проведено тренінг. У навчанні взяли участь представники Синодальних відділів у справах сім’ї та молоді, керівник відділу у справах сім’ї та молоді Бориспільської єпархії прот. Олександр Журавльов, представники чернігівської православної  молодіжної   організації «Летящий ангел».

Ведучий тренінгу -  кандидат філософських наук, експерт з питань сімейної політики та сімейних відносин, президент Всеукраїнського благодійного фонду «Сім’я» — Адріан Буковинський презентував слухачам «Учбово-методичний посібник для фахівців, які втілюють програми з підготовки до подружнього життя». Особливістю цього методичного видання є упорядкування учбового матеріалу на базі християнського віровчення.

Під час триденного спілкування учасники заходу обговорювали необхідність створення в колі православних  парафій  та організацій учбових центрів з підготовки молоді до подружнього життя; організацію  сімейних, мама- та папаклубів, які б сприяли психологічній та методологічній фаховій допомозі при вирішенні наболілих сімейних непорозумінь, адже багато сімей розпадаються саме від невміння спільного спілкування та взаємопорозуміння.