Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.03.2012. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир возвів трьох архієреїв у новий сан

24 березня Предстоятель УПЦ Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України звершив у резиденському Свято-Миколаївському храмі в Києво-Печерській Лаврі Божественну літургію.
Блаженнішому Володимиру співслужили: архієпископи — Почаївський Володимир, Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр та єпископи — Яготинський Серафим і Городницький Олександр.
Під час Малого входу Блаженніший Митрополит Володимир з нагоди 20-річчя Предстоятельського служіння Українській Православній Церкві на Кафедрі Київських Митрополитів та на увагу до церковних заслуг по відродженню чернечого життя — відновленню Свято-Успенської Почаївської Лаври, Свято-Пантелеімонівського монастиря м. Києва (в Феофанії), Городницького Свято-Георгіївського Ставропігійного чоловічого монастиря — возвів у сан митрополита архієпископа Володимира; у сан архієпископа — єпископів Серафима та Олександра.
Також за богослужінням Предстоятель УПЦ висвятив у сан священика, з врученням жовтого наперсного хреста, співробітника Паломницького центру при Відділі зовнішніх церковних зв’язків УПЦ диякона Сергія Бережного.