Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.04.2011. ВІННИЦЯ. Керівник відділу соціального служіння та благодійності єпархії прийняв чернечий постриг

7 квітня а нижньому храмі Спасо-Преображенського кафедрального собору відбувся чернечий постриг. Клірик Свято-Воскресенського храму міста, керівник відділу соціального служіння та благодійності Вінницької єпархії протоієрей Адріан Рішко був пострижений у монашество з ім’ям Флавіан.
Постриг звершив архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон.
У постригу взяли участь настоятелі: Свято-Миколаївського Шаргородського чоловічого монастиря архімандрит Кіпріан (Корпанюк), Свято-Усікновенського Лядівського скельного чоловічого монастиря архімандрит Антоній (Нетребін), Спасо-Преображенського Галайківського чоловічого монастиря ігумен Феодосій (Худик), а також архімандрит Онуфрій (Олійник), ігумен Іоасаф (Ковецький), архідиякони Єнох (Торак) та Давид (Бухта) – з Браїлівського монастиря.
Після постригу владика Симеон звернувся до новопостриженого отця Флавіана зі словом повчання та духовної настанови. Зокрема архієрей нагадав про те, що хоча на монаха чекає багато спокус від диявола, його оберігатиме осблива благодать Божа, яка допомагатиме дотримуватися данних при постригу обітниць та бути справжнім взірцем для інших монахіві мирян. Владика Симеон побажав о. Флавіану допомоги Божої, молитовного заступництва Пресвятої Діви Марії і святителя Флавіана, патріарха Константинопольського, на честь якого новопострижений монах отримав своє нове ім’я.
Прес-служба Вінницької єпархії