Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.12.2010. КИЇВ. Владика Іларій зустрів Серафимо-Дивеєвську ікону Божої Матері «Умиління»

4 грудня, в день свята Введення у храм Пресвятої Богородиці, за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира вікарій Київської Митрополії єпископ Макарівський Іларій звершив Божественну Літургію у Свято-Покровському жіночому монастирі м. Києва.
Владиці Іларію співслужив єпископ Павлово-Посадський Кирил та священнослужителі монастиря.
В цей день до монастиря прибула Серафимо-Дивеєвська ікона Божої Матері «Умиління». Перед відправою, біля воріт монастиря чудотворний образ був урочисто зустріта ігуменією Калісфенією (Шамайло) з насельницями обителі. Безпосередньо перед Свято-Миколаївським собором ікону зустрів владика Іларій, і під спів тропаря та кондака святиня була перенесена до храму.
Після богослужіння відправили молебень з акафістом, після чого єпископ Іларій звернувся до богомольців із повчальними словами, де підкреслив значення свята для кожного православного християнина. Також владика передав присутнім благословення Предстоятеля Української Православної Церкви.
Після вікарій Київської Митрополії звернувся до єпископа Павло-Посадського Кирила із вітальним словом, у якому виразив свою радість від можливості поклоніння чудотворному образу Богородиці.