Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.01.2010. ВІННИЦЯ. Дитячий хор Спасо-Преображенського собору дав концерт для мешканців села Стадниці, які потерпають від утисків розкольників

Майже протягом місяця храм Святого Димитрія Солунського у села Стадниця Вінницького району залишається закритим. Попри те, що громада села заявила про свій перехід до УПЦ, розкольники з Київського патріархату, які привозили 3 січня бойовиків з ВО «Свобода для захоплення церкви, хочуть відібрати у мешканців села приміщення їхнього храму. Віруючі села Стадниця разом зі своїм священиком протоієреєм Миколою Строком змушені молитися на вулиці біля церкви, незважаючи на люті морози.
24 січня до Стадниці приїхав автобус з дитячим хором Спасо-Преображенського кафедрального собору. Діти влаштували для мешканців села справжній концерт духовної музики, під час якого звучало багато колядок та інших піснеспівів. Люди були задоволені концертом і дякували маленьким співакам за підтримку. Деякі з селян під час співу не могли втримати сліз.
Після концерту, обмінюючись враженнями від нього, глядачі говорили: Київський патріархат привіз до нас два автобуси бойвиків, які хотіли бити бабусь і дідусів, а тут до нас приїхали діти з чистими серцями і добрими душами!».
Прес-служба Вінницької єпархії