Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.01.2010. ЛУЦЬК. Ув’язнені прийняли св. Причастя

Від суми і тюрми не зарікайся — говорить народна мудрість. В житті кожної людини бувають падіння. В одних більші, в інших менші. Тому Церква завжди з уважністю ставилася до пастирської опіки ув’язнених. Саме в умовах обмеження волі, у людини є час задуматись, переосмислити своє життя, подумати про своє відношення до Бога. Тож закономірною є увага, яку приділяють клірики Маневицького благочиння засудженим місцевої виправної колонії. Починаючи із 2001 року у закладі діє домова церква на честь святої великомучениці Анастасії Узорішительниці.
Щосуботи благочинний Маневицької округи протоієрей Тарас Огородник та священослужителі Свято-Воскресенського храму проводять молебні та духовні бесіди. Один раз на місяць, силами духовенства благочиння, звершується Божественна Літургія.
4 січня, у тюремному храмі святої Анастасії святкували престольне свято. З нагоди свята, протоієреєм Петром Бомазюком була відслужена Свята Літургія. Прикрашав Богослужіння своїм співом хор священиків округи. Священик Михаїл Семещук виголосив проповідь для духовної втіхи осудженим. В ній було наголошено, що все робиться з волі Божої, яка спрямовує людину до спасіння. По свої милості Господь чинить так, що й наші погані вчинки сприяють нашому благу – підкреслив проповідник.
На службі було близько 50 чоловік, багато з яких приступило до Сповіді і Святого Причастя. Після Літургії благочинний протоієрей Тарас Огородник очолив святковий молебень. В кінці подякував присутнім за спільну молитву. Але найщиріше дякували засуджені, які молилися за Богослужінням. Для них такі служби — ковток свіжого повітря, що не дає задихнутися від зневіри.