Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.01.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. В свято Богоявлення митрополит Антоній освятив кабінети управління Державного департаменту України

В свято Богоявлення, коли весь християнський світ згадує величну подію – Хрещення Господа Ісуса Христа від Іоанна на Йордані, в Свято-Покровському кафедральному соборі відбулося урочисте Богослужіння, після якого при великому зібранні народу митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній на території собору здійснив водосвятний молебень. Віруючі люди до пізнього вечора йшли безперервною чергою за свяченою водою, яка є великою святинею, зціляючи душевні і тілесні хвороби тим, хто з вірою її вживає, а також кропить нею оселі, освячуючи домівки, місця роботи, навчання, тощо.
За благословенням митрополита Антонія в цей день священнослужителі Хмельницької єпархії відвідали і окропили святою водою, будинки престарілих, інтернати для дітей-сиріт, навчальні заклади, тюрми і військові частини.
Митрополит Антоній в святковий день освятив всі кабінети управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Хмельницькій області, особисто привітавши генерал-майора Т.Якимчука та робітників і службовців управління зі святом, яке засвідчило нам про те, що Небеса відкрилися і людина знову відновила можливість спілкування з Богом.