Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.01.2007. БІЛА ЦЕРКВА. Відбулися збори священнослужителів єпархії

У Спасо-Преображенському кафедральному соборі відбулися збори священнослужителів Білоцерківської єпархії. На збори прибули священники з дванадцяти благочинь єпархії. Виступ єпископа Білоцерківського і Богуславського Серафима став своєрідним продовженням обговорення серйозної теми, піднятої архіпастирем у «Різдвяному посланні всім вірним чадам Христової Церкви», де він аналізує стан сучасного суспільства і місце Православної Церкви в ньому.
Владика Серафим закликав священство до активної позиції в цей нелегкий для нашого народу час. Задача пастиря захищати і підтримувати свою паству, згуртовувати її, вести до спасіння, бути її духовним лідером. Для цього сам священнослужитель повинен бути прикладом для прихожан і з честю нести свій пастирський сан.
Єпископ також акцентував увагу присутніх на необхідності пожвавлення зв’язків священників з військовими частинами та виправними закладами на місцях.
У своєму виступі владика Серафим наголосив також на необхідності поглиблення роботи з молоддю, бо лише виховання молоді на засадах християнської моралі, допоможе молодим людям знайти сили боротися зі спокусами, які чекають на них на кожному кроці.
На завершення свого виступу, єпископ відповів на численні запитання священників.
Секретар єпархії, протоієрей Олександр Залізницький, проінформував зібрання про нові законодавчі норми права власності та їх поширення на об’єкти церковної власності , також закликав священників молодих парафій зробити та подати до єпархіального управління описи церковного майна.
Завідуючий відділом освіти Білоцерківської єпархії протоієрей Ігор Ковровський звітував про роботу свого відділу за минулий рік та поділився планами на рік наступний.
Про роботу відділу інформації за минулий рік звітувала Галина Бойко.
Прес-служба єпархії