Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СВЯТОГІРСЬК. Духовенство УПЦ доставили чергову масштабну допомогу на Схід


21-23 жовтня духовенство Київської і Бориспільскої єпархії доставило 4 тонни гуманітарної допомоги та 1 тонну палива на суму 450 тис. грн. на Схід України. Паралельно з цим не припиняється регулярна допомога Церкви усім нужденним. Про це повідомля телеграм-канал «Церква допомагає».

У місії на Схід взяли участь заступник голови Синодального відділу з соціальних та гуманітарних питань протоієрей Костянтин Дворовий та голова Відділу соціального та гуманітарного служіння Київської єпархії протоієрей Андрій Дворовий.

Як розповіли священники-волонтери, цього разу у місію на Донеччину та Харківщину вирушили трьома автомобілями: пʼятитонною вантажівкою, мікроавтобусом та гуманітарною швидкою допомогою.

Ця поїздка Місії Милосердя стала можливою завдяки допомозі громад храмів Києва, які до свята Покрови на благодійних ярмарках зібрали 250 тис. грн.

Першою зупинкою місії був храм на честь Почаївської ікони Богородиці у Костянтинівці, який під час війни став притулком для всіх нужденних та постраждалих. Настоятель разом з прихожанами організовує обіди, духовно і матеріально підтримує жителів міста. 22 жовтня громаді храму передали потужний дизельний генератор, павербанки, ліхтарі та харчові продукти.

Цього ж дня гуманітарну допомогу для місцевих мешканців та переселенців передали у храмі на честь святителя Миколая у Костянтинівці.

Також священники відвідали з гуманітарною місією Добропілля, Рогнединське та Зототий Колодязь.

23 жовтня отці волонтери відвідали прихожан та земляків з Боярки — воїнів, які ведуть бої на Торецькому та Покровському напрямках. Для них священнослужителі доставили медикаменти, енергетики, засоби гігієни, харчові продукти, грілки, теплі речі.

Окрім цього, отець Андрій та отець Костянтин передали допомогу постраждалим мешканцям та дітям Словʼянська, Святогірська, Краматорська. Доставили для них іграшки, дитячі речі, одяг, постелі, засоби гігієни, медичні засоби та харчові продукти.

Гуманітарний вантаж також доставили до Святогірської лаври та скиту в ім’я святителя Іоанна Шанхайського.

Надзвичайно важливою частиною поїздки стала передача допомоги для евакуації жителів прифронтових територій.

«Покровськ, Селідове, Мирноград, Курахове. Навколо цих міст ідуть найзапекліші бої. У багатьох населених пунктах немає електрики, газу, опалення, зв’язку, часті обстріли. Постійно іде евакуація мешканців. Виїжджають сім’ї, родини з дітьми, старенькі люди. До нас звернулося духовенство Покровського вікаріатства, яке допомагає в евакуації мешканців та підтримує постраждалих. Прихожани храмів Києва та благодійники зібрали кошти, на які було придбано 10 генераторів, печі булерʼян, павербанки, елементи живлення, ліхтарики на сонячних батареях з акумуляторами, а також тонна бензину та дизпалива для евакуації», – розповіли священники-волонтери.

Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань висловлює вдячність настоятелям та парафіянам храмів Києва, які долучилися до збору коштів та гуманітарної допомоги, а також усім благодійникам.

Паралельно з допомогою фронту, продовжується регулярна допомога безхатченкам та малозабезпеченим. Зокрема, у Києві щоп’ятниці священники та волонтери Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань організовують гарячі обіди для нужденних на Південному залізничному вокзалі столиці. Минулої п’ятниці на трапезу прийшло 150 осіб.

Підтримати гуманітарні ініціативи Церкви: 4246 0010 0436 1857