Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Вийшов з друку підручник «Історична літургіка» авторства викладача КДА


17 жовтня вийшов з друку навчальний підручник для студентів І курсу історико-практичного відділення магістратури Київської духовної академії «Історична літургіка» авторства викладача Київських духовних шкіл архімандрита Афанасія (Стрельцова). Про це повідомляє сайт КДА.

Підручник є продовженням серії наукових видань Київських духовних шкіл.

Видання посібника здійснено з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та рекомендовано до друку Вченою Радою Київської духовної академії і семінарії (журнал №186 від 28 березня 2024 року).

Членами редакційної колегії книги стали:

перший проректор КДА, професор протоієрей Сергій Ющик;
викладач архімандрит Назарій (Омеляненко);
член Літургічної комісії при Священному Синоді УПЦ, викладач Одеської духовної семінарії протоієрей Андрій Ніколаіді.

Навчальний посібник «Історична літургіка» призначений для студентів магістратури, які системно досліджують різноманітні аспекти літургійної традиції Православної Церкви. Підручник буде корисним для тих, хто займається поглибленним вивченням історії формування та походження літургічних традицій і богослужбових чинів, священнослужителям, дослідникам і всім, хто цікавиться історією та розвитком християнського богослужіння.

Підручник містить опис старозавітного богослужіння та його функції для людини старозавітного періоду, а також започаткування богослужіння новозавітної Церкви. Автор посібника тематично виокремлює історико-літургічні аспекти формування добового, седмичного та річного кола богослужінь Православної Церкви.

Замовити навчальний посібник «Історична літургіка», а також інші видання КДАіС можна на сайті магазину «ТИТЛО — ЦЕРКОВНА КНИГА».