Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Октябрь 27th, 2024

СВЯТОГІРСЬК. Духовенство УПЦ доставили чергову масштабну допомогу на Схід


21-23 жовтня духовенство Київської і Бориспільскої єпархії доставило 4 тонни гуманітарної допомоги та 1 тонну палива на суму 450 тис. грн. на Схід України. Паралельно з цим не припиняється регулярна допомога Церкви усім нужденним. Про це повідомля телеграм-канал «Церква допомагає».

У місії на Схід взяли участь заступник голови Синодального відділу з соціальних та гуманітарних питань протоієрей Костянтин Дворовий та голова Відділу соціального та гуманітарного служіння Київської єпархії протоієрей Андрій Дворовий. Подробней…

КИЇВ. Предстоятель УПЦ очолив хіротонію архімандрита Анастасія (Бєднікова) у єпископа Овідіопольського


27 жовтня, у Неділю вісімнадцяту після П’ятидесятниці, день пам’яті святих отців VII Вселенського Собору, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію та архієрейську хіротонію у Благовіщенському соборі в районі Святошин у Києві.

Перед початком Божественної літургії, за якою відбулась архієрейська хіротонія, звершили особливий чин. Кандидат у єпископський ступінь священства виголосив сповідання віри та дав обітниці берегти Передання Церкви. Потім диякон виголосив многоліття Предстоятелю, архієреям, церковному народу та ставленику.

За Літургією сонм архієреїв на чолі з Предстоятелем звершили хіротонію архімандрита Анастасія (Бєднікова) у єпископа Овідіопольського, вікарія Одеської єпархії. Священний Синод обрав нового єпископа на останньому засіданні 23 жовтня 2024 року. Подробней…