Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Октябрь 25th, 2024

ЛУЦЬК. Тисячі православних молитовно відзначили престольне свято собору Всіх Святих землі Волинської


23 жовтня, з нагоди Дня пам’яті Всіх Святих землі Волинської, у Луцьку відзначили престольне свято кафедрального собору Волинської єпархії Української Православної Церкви.

Божественну літургію очолив митрополит Сарненський і Поліський Анатолій. Його Високопреосвященству співслужили намісник Почаївської Лаври митрополит Володимир, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, керуючий єпархією митрополит Волинський і Луцький Нафанаїл, вікарій Тернопільської єпархії архієпископ Шумський Іов – ректор Почаївської духовної семінарії та вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Афанасій.

Разом з архієреями за святковим Богослужінням молились священнослужителі з Волинської та інших єпархій Української Православної Церкви та тисячі мирян – мешканців Луцька та гостей міста.

Святкове богослужіння з нагоди престольного свята свої співом прикрашали хор кліриків Волинської єпархії під керівництвом протодиякона Михайла Абрамчука та архієрейський хор Кафедрального собору під керівництвом Марії Олексіївни Федосюк-Вислоцької. Подробней…

ЛУЦЬК. Внаслідок важкої хвороби відійшов до Господа клірик Волинської єпархії протоієрей Михаїл Семещук


24 жовтня, відійшов до Господа клірик Волинської єпархії УПЦ, настоятель Свято-Дмитрівського храму села Нова Руда та Свято-Михайлівського храму села Градиськ на Маневиччині протоієрей Михаїл Семещук.

Життя священника обірвалося внаслідок інсульту.

Керуючий єпархією митрополит Волинський і Луцький Нафанаїл, духовенство та вірні єпархії висловлюють щирі співчуття родині священнослужителя. Нехай Господь упокоїть новопреставленого пастиря в оселях праведних. Подробней…