Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Октябрь 22nd, 2024

ЛОНДОН. Владика Арсеній звернувся до премʼєр-міністра Великобританії про захист

Авторитетне британське видання «The Independent» опублікувало коментар митрополита Святогірського Арсенія, який зазнає жорстоких переслідувань від української влади.

Стаття «Український архієрей благає Стармера про допомогу під час розгону Зеленським Православної Церкви» розповідає про занепокоєність британських парламентарів терором проти православних християн в Україні.
Повідомляється, що прем’єр-міністр Стармер опинився під тиском, через довгу затримку у призначенні нового уповноваженого з релігійних прав.

«Суперечка спалахнула, коли архієрей Української православної церкви (УПЦ) звернувся до Великої Британії з проханням допомогти припинити репресії президента Володимира Зеленського проти Церкви та священиків у його країні».

Видання повідомляє, що намісника Святогірської Лаври було заарештовано у підозрі в «поширенні інформації про пересування або дислокацію збройних сил».
Владика стверджує, що це частина ширшого переслідування УПЦ з боку уряду пана Зеленського під час поточної війни. Подробней…

ВАШИНГТОН. Р.Амстердам обсудил с митрополитом Феодосием захват собора УПЦ в Черкассах


Американский адвокат УПЦ осудил рейд на Черкасский собор, указав на связь с СБУ

Правозащитник и американский адвокат Украинской Православной Церкви Роберт Амстердам опубликовал заявление в сети X, где осудил недавний рейд на Черкасский собор, назвав его «жестоким и незаконным». По его словам, нападение было совершено группой вооруженных лиц, связанных с Службой безопасности Украины

Адвокат также сообщил, что пообщался с митрополитом Феодосием, который предоставил подробные показания о произошедшем. «Его показания Подробней…