Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Октябрь 15th, 2024

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Релігійні громади УПЦ позбавлені храмів звершили молитву у пристосованих будівлях

14 жовтня, в день свята Покрова Пресвятої Богородиці, релігійні громади Свято-Покровських парафій Хмельницької єпархії УПЦ, храми яких були силоміць захоплені прибічниками ПЦУ, відсвяткували престольне свято у пристосованих під храм приміщеннях.
Божественні Літургії відбулися у с. Печеське Красилівського благочинного округу, у с. Адамівка Віньковецького благочинного округу, у с. Загінці Деражнянського благочинного округу та в інших селах, де з моменту захоплення храмових споруд вже у приватних приміщеннях продовжують діяти парафії Хмельницької єпархії УПЦ.
На богослужіннях вірян обʼєднував піднесений молитовний настрій, який зазвичай супроводжує віруючі серця у пасхальні дні.

РІВНЕ. Віряни села Мнишин, у яких прихільники ПЦУ відібрали храм, відзначили престольне свято


Віряни УПЦ села Мнишин, у яких прихильники ПЦУ відібрали храм і релігійну громаду УПЦ викинули з державного реєстру, відзначили престольне свято. Про це повідмоляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

14 жовтня, у свято Покрови Богородиці, престольне свято відзначила релігійна громада Української Православної Церкви села Мнишин Гощанського благочиння. На богослужіння зібралося багато прихожан та паломників, які спільно молилися за мир і благословення для своєї громади. Очолив святкове богослужіння прот. Михаїл Петров, благочинний Гощанського благочиння.

Попри те, що у 2019 році храм відібрали прихильники ПЦУ, релегійна громада продовжує своє духовне життя і наразі будує новий храм, де зможе знову об’єднуватися для молитви та славлення Бога під Покровом Пресвятої Богородиці. Подробней…

КИЇВ. У Центрі дистанційної освіти для мирян розпочався новий навчальний рік


11-12 жовтня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та архієпископа Рівненського і Острозького Пимена у Свято-Миколаївському Городоцькому жіночому монастирі Рівненської єпархії відбулася настановча сесія для студентів Центру дистанційної освіти для мирян УПЦ. Про це повідомляє пресслужба УПЦ з посиланням на пресслужбу КДАіС.

Центр дистанційної освіти для мирян — проект, який було започатковано ініціативною групою духовенства Української Православної Церкви з метою Подробней…

КИЇВ. Предстоятель УПЦ очолив урочисте богослужіння у день престольного свята Покровського жіночого монастиря


14 жовтня, у день свята Покрову Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Миколаївському соборі Свято-Покровського жіночого монастиря столиці.

Предстоятелю співслужили голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополит Васильківський Іоасаф, архієпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Вишневський Спиридон, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Бишівський Кирил, духовенство монастиря та гості обителі у священному сані.

За богослужінням молилась настоятелька монастиря ігуменя Калісфенія (Шамайло) зі сестрами обителі.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Подробней…