Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Октябрь 11th, 2024

Митрополит Онуфрій: Святі беруть від світу мало, а віддають дуже багато


У своїй проповіді в день пам’яті Собору преподобних отців Києво-Печерських, які в Ближніх печерах (прп. Антонія) спочивають Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про подвиг святих подвижників і значення чернецтва.

«Разом з християнством до нас на землю прийшов такий образ життя, як монашеский, коли людина віддає Богу все, що має. Монах віддає Богові всі свої сили духовні, тілесні, щоб досягнути духовної досконалості. Цей образ життя приніс нам на нашу землю преподобний Антоній Печерський, засновник цієї обителі. Він навчився цьому життю на Святій Горі Афон. І сьогодні ми вшановуємо пам’ять преподобного Антонія і всіх преподобних отців, які спочивають разом з ним у Ближніх печерах».

Як пояснив Архіпастир, тоді в Києво-Печерському монастирі з’явилася висока, красива, світла духовна школа. Часто миряни не можуть зрозуміти боротьби, яку проводить постійно інок, який взяв на себе такий подвиг. В цій боротьбі бувають і перемоги, і поразки. Перемоги приносять людині користь, і поразки часом змиряють людину, і ставлять її на вищу ступінь духовної досконалості. Подробней…

ХАРКІВ. В результаті обстрілу РФ постраждав священник УПЦ із сім’єю


10 жовтня внаслідок удару російських військ по селу Черкаська-Лозова Харківського району пошкоджено будинки у приватному секторі та постраждали люди (5 осіб). Про це повідомив у своєму Telegram-каналі начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Як повідомляють у соціальних мережах, серед постраждалих родина священника УПЦ Миколая Суменка.

Священнослужитель та його сім’я (дружина Тетяна та троє дітей) перебували в будинку в той час, коли поряд вибухнула авіабомба. Подробней…