Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Октябрь 7th, 2024

ДУБНО. Клірик УПЦ взяв участь у реалізації та презентації факсимільного видання Дубенського Євангелія (XVI ст.)

27 вересняу Тронній залі Дубенського замку (Державний історико-культурний заповідник м. Дубна) відбулася презентація сигнального примірника факсимільного видання Дубенського Євангелія (XVI ст.). Про це повідомляє zamokdubno.com.ua.

Видання було презентоване в ході урочистого акту з нагоди 532-ї річниці Дубенської фортеці.

Реалізація факсимільного видання відбувається у рамках програми «Повертаємо в Україну культурну спадщину», яка була започаткована зусиллями видавництва «Горобець».

Участь у реалізації та презентації сигнального примірника взяв також клірик Волинської єпархії Української Православної Церкви архімандрит Онуфрій (Куц), Подробней…

ЄРУСАЛИМ. Архієпископ Пимен та паломники УПЦ помолилися за Літургією у храмі Воскресіння Христового


6 жовтня священнослужителі Української Православної Церкви та численні паломники з України взяли участь в Літургії, яку очолив ієрарх Єрусалимської Православної Церкви в храмі Воскресіння Христового Єрусалима. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Рівненської єпархії.

Ієрарху Церкви Єрусалиму співслужив архієпископ Рівненський та Острозький Пимен. Подробней…

ОЛЕКСАНДРІЯ. В єпархії відбувся хресний хід з молитвою за мир та захисників України


2 жовтня, у день пам’яті священномученика Миколая Іскрівського, відбувся традиційний хресний хід духовенства та віруючих УПЦ у селі Іскрівка Кіровоградської області.

Нетлінні мощі святого знаходяться у місцевому храмі на честь Воздвиження Хреста Господнього. У день його мученицької кончини вже одинадцять років православні християни звершують хресний хід із сусіднього села Ганівка, куди з’їжджаються віруючі з різних міст.

Цього року на молитву приїхали прочани з Кривого Рогу, Дніпра, Олександрії та Подробней…

ПОЛТАВА. У семінарії представили нові роботи викладачів та студентів іконописної школи


При Полтавській Місіонерській Духовній Семінарії, з благословіння ректора духовної школи митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, діє іконописна школа ім. преп. Порфирія Кавсокалівіта. В єпархії показали нові роботи викладачів та студентів іконописної школи. Про це повідомляє пресслужба Полтавської єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Іконописна школа ім. преп. Порфирія Кавсокалівіта Полтавської Місіонерської Духовної Семінарії УПЦ здійснює підготовку іконописців згідно з церковним освітнім стандартом базової вищої духовної освіти. Подробней…

ЛЬВІВ. У Карпатах відбувся Біблійний форум для молоді


З 1 по 3 жовтня у Карпатах відбувся Біблійний форум, у якому взяли участь представники православної молоді Львівської, Волинської та Рівненської єпархій. Про це повідомляє фейсбук-сторінка Місіонерського відділу Львівської єпархії.

Зустріч в рамках екзегетичного проекту мала основну тему спільного обговорення — «Покликання від Бога».

Протягом трьох днів православна молодь з трьох єпархій досліджувала Святе Подробней…

КИЇВ. Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив престольне свято в жіночому монастирі «Услишательниця» у селі Фасова


5 жовтня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію з нагоди престольного свята у жіночому монастирі на честь ікони Божої Матері «Услишательниця» у селі Фасова Макарівського району Київської області.
Предстоятелю співслужили архієреї УПЦ, духовенство монастиря та гості у священному сані.

За богослужінням молилась настоятелька монастиря монахиня Архелая (Король) та насельниці обителі.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За Літургією молились про мир на українській землі.