Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Октябрь 3rd, 2024

КИЇВ. Київські духовні школи відвідали студенти столичних університетів


2 жовтня, Київські духовні школи відвідали студенти Національного університету «Києво-Могилянська Академія» та Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, які вивчають релігієзнавство. Візит відбувся в рамках семінару «Релігія в обличчях», який веде докторка філософських наук, професорка Національного університету «Києво-Могилянська Академія» Людмила Олександрівна Филипович.

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра, екскурсію для гостей провів вчений секретар доцент архімандрит Митрофан (Божко). Подробней…

ОДЕСА. Ієрархи УПЦ та делегація Італії обговорили питання прискорення відновлення Преображенського собору


2 жовтня митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел прийняв в Спасо-Преображенському кафедральному соборі парламентську групу на чолі з віце-премʼєром Палати депутатів Італії Джорджо Муле.

Високоповажних гостей супроводжував надзвичайний і повноважний посол Італії в Україні Карло Формоза, а також Одеській міській голова Г.Л. Труханов.

З боку Одеської єпархії участь у зустрічі взяли вікарії Одеської єпархії УПЦ Подробней…

ЄРУСАЛИМ. Патріарх Феофіл підтримав Предстоятеля, духовенство та віруючих УПЦ

Патріарх Єрусалимський Феофіл III під час зустрічі з православними паломниками з України зазначив, що молиться за Блаженнішого Митрополита Онуфрія, архієреїв, священників та вірних Української Православної Церкви на місцях земного служіння Господа Іісуса Христа. Про це повідомляє телеграм-канал Рівне. Голос Церкви.

Патріарх Феофіл подякував паломникам на Святу Землю та всім вірянам Української Православної Церкви за їхню відданість та молитви. Предстоятель Єрусалимської Церкви розповів, що молиться за Блаженнішого Митрополита Онуфрія, який дуже любить свою паству. Подробней…

КИЇВ. Звернення до учасників щорічних зборів військового духовенства УПЦ


Ваше Високопреосвященство!
Всечесні отці!
Шановні військовослужбовці!

Щиро вітаю учасників щорічних зборів духовенства Української Православної Церкви − священнослужителів, які звершують церковну підтримку Сил Оборони України! Вітаю активних волонтерів та духівників, котрі не полишають вірян Української Православної Церкви навіть в умовах їх військової служби, організовуючи соціальну, матеріальну та моральну підтримку.

Третій рік наше служіння Богу і українському народу проходить в умовах широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Усі ці майже тисячу днів війни ми продовжуємо закликати усіх людей доброї волі залишатись мужніми та відданими своїй Батьківщині і Церкві, посилено звершувати молитви за військо і народ, плекати єдність та порозуміння між собою. Подробней…

ОДЕСА. Блаженійший Митрополит Онуфрій благословив проведення благодійного ярмарку в Успенському чоловічому монастирі


29 вересня Блаженніший Митрополит Онуфрій після богослужіння з нагоди 200-річчя Успенського монастиря та дня памʼяті преподобного Кукші Одеського благословив відкриття благодійного ярмарку, кошти з якого направлять на допомогу та евакуацію жителів з прифронтових територій. Про це повідомляє пресслужба Одеської єпархії.

У своєму слові до організаторів та учасників ярмарку Його Блаженство зазначив:

«Сьогодні багато людей, які знаходяться біля фронту, перебувають у важкому стані, і ми збираємо пожертви й допомагаємо цим людям. Ми допомагаємо своїм воїнам, які боронять нашу країну, нашу незалежність, нашу цілісність, і допомагаємо всім, хто постраждав і страждає від війни».

Предстоятель побажав, щоб усі пожертви, які будуть зроблені на заході, були благословенні Богом і принесли користь людям, які їх потребують.

Загалом участь у організації та проведенні ярмарку взяли 29 храмів Одеської єпархії. Подробней…