Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. В єпархії відбувся хресний хід з молитвою за мир та захисників України


2 жовтня, у день пам’яті священномученика Миколая Іскрівського, відбувся традиційний хресний хід духовенства та віруючих УПЦ у селі Іскрівка Кіровоградської області.

Нетлінні мощі святого знаходяться у місцевому храмі на честь Воздвиження Хреста Господнього. У день його мученицької кончини вже одинадцять років православні християни звершують хресний хід із сусіднього села Ганівка, куди з’їжджаються віруючі з різних міст.

Цього року на молитву приїхали прочани з Кривого Рогу, Дніпра, Олександрії та з молитвою пройшли 7 км. Підтримав віруючих правлячий архієрей Олександрійської єпархії митрополит Боголєп.

Під час хресного ходу традиційно підносили прохання про мир, про здоров’я та підтримку захисників України. Звучала молитва про Церкву Христову та весь православний український народ.

У храмі на честь Воздвиження Хреста Господнього митрополит Боголєп очолив Літургію і звернувся до віруючих зі словами проповіді та підтримки.

Завершилися богослужіння спільною трапезою.

«Кожен має можливість підкріпити себе різноманітними пргощеннями, які по трудам і жертовності небайдужих підносяться як милостиня», – розповіли у єпархії.