Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Внаслідок важкої хвороби відійшов до Господа клірик Волинської єпархії протоієрей Михаїл Семещук


24 жовтня, відійшов до Господа клірик Волинської єпархії УПЦ, настоятель Свято-Дмитрівського храму села Нова Руда та Свято-Михайлівського храму села Градиськ на Маневиччині протоієрей Михаїл Семещук.

Життя священника обірвалося внаслідок інсульту.

Керуючий єпархією митрополит Волинський і Луцький Нафанаїл, духовенство та вірні єпархії висловлюють щирі співчуття родині священнослужителя. Нехай Господь упокоїть новопреставленого пастиря в оселях праведних.

Відспівування священника відбуорсь у храмі селі Градиськ.

Поховають клірика Волинської єпархії на кладовищі у рідному селі Котів на Рівненщині.

НЕКРОЛОГ:

Народився майбутній священник 19 листопада 1977 року в селі Котів Рівненського району Рівненської області в сім’ї колгоспника. У 1984 році пішов в перший клас сільської школи, закінчив яку у 1995 року. Того ж року вступив на навчання до Волинської духовної семінарії. Після закінчення ВДС одружився.

19 серпня 1999 року був рукоположений у сан диякона архієпископом Луцьким і Волинським Ніфонтом. 10 жовтня того ж року був рукоположений у сан священника та був призначений настоятелем Свято-Успенського храму села Лишнівка та Свято-Дмитрівського храму села Нова Руда. З 31 липня 2001 року отець Михаїл був звільнений з посади настоятеля храму села Лишнівка та призначений настоятелем Свято-Михайлівського храму села Градиськ, залишаючись настоятелем храму у селі Нова Руда, де і звершував пастирське служіння до останніх днів свого життя.
Нагороди:

2 травня 2005 року – був нагороджений камілавкою;
29 квітня 2009 року – був нагороджений золотим хрестом;
15 квітня 2012 року – був возведений у сан протоієрея;
19 травня 2017 року – був нагороджений палицею;
У 2023 році – нагороджений хрестом з прикрасами.