Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У Центрі дистанційної освіти для мирян розпочався новий навчальний рік


11-12 жовтня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та архієпископа Рівненського і Острозького Пимена у Свято-Миколаївському Городоцькому жіночому монастирі Рівненської єпархії відбулася настановча сесія для студентів Центру дистанційної освіти для мирян УПЦ. Про це повідомляє пресслужба УПЦ з посиланням на пресслужбу КДАіС.

Центр дистанційної освіти для мирян — проект, який було започатковано ініціативною групою духовенства Української Православної Церкви з метою підготовки помічників священника на парафії. Дворічний курс охоплює вивчення богословських дисциплін, а також педагогіки, психології, організації роботи з дітьми та молоддю. Процес навчання відбувається за допомогою відеозв’язку. Заняття проводять викладачі Київської духовної академії та інших духовних навчальних закладів УПЦ.

Цього року в Центрі дистанційної освіти розпочали навчання 79 слухачів.

11 жовтня перед початком сесії відбувся молебень за викладачів та студентів ЦДО, котрі розпочинають новий навчальний рік.

Актову частину очолив архієпископ Рівненський і Острозький Пимен. Під час офіційної частини було зачитане вітальне слово ректора КДАіС архієпископа Білогородського Сильвестра. Далі зі словом вітання та настанови до студентів звернулися архієпископ Пимен та настоятелька Городоцького монастиря ігуменя Михаїла (Заєць). Перед слухачами також виступив відповідальний за освітній проект від Рівненської єпархії протоієрей Олександр Жук.

Після урочистої частини цьогорічні вступники прослухали настановчі лекції. На першій зустрічі студентів ЦДО із викладачами були присутні студентки Духовного училища регентів-псаломщиків при Городоцькому монастирі.

12 жовтня студенти прослухали другу частину настановчих лекцій, після чого відбулась бесіда з кураторами, які в свою чергу відповіли на запитання слухачів та запропонували практичні поради щодо опрацювання матеріалу.

Надалі зустрічі проходитимуть на навчальній онлайн-платформі ЦДО. Викладачі після установчих занять записуватимуть відео-лекції, складатимуть блочно-тезовий виклад занять, список літератури та домашнє завдання. Студенти виконуватимуть завдання і зможуть дистанційно спілкуватися з викладачами. В кінці курсу відбудуться екзамени з навчальних дисциплін.

Наразі набір на навчання в Центрі дистанційної освіти триває. Більше інформації:

https://cdoupc.my.canva.site/

+380 99 163 46 86 – прот. Михаїл;
+380 93 269 85 26 – ієрод. Севастіан.