Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Київські духовні школи відвідали студенти столичних університетів


2 жовтня, Київські духовні школи відвідали студенти Національного університету «Києво-Могилянська Академія» та Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, які вивчають релігієзнавство. Візит відбувся в рамках семінару «Релігія в обличчях», який веде докторка філософських наук, професорка Національного університету «Києво-Могилянська Академія» Людмила Олександрівна Филипович.

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра, екскурсію для гостей провів вчений секретар доцент архімандрит Митрофан (Божко).

Під час екскурсії отець Митрофан розповів про історію Покровського чоловічого монастиря у Голосієво, його засновника — святителя Петра Могили, відомих діячів та подвижників благочестя, які жили у стінах обителі. Архімандрит Митрофан розповів про особливості функціонування Київських духовних шкіл, котрі вже 2-й рік знаходяться на території обителі і показав студентам Академічний храм — місце молитовної освіти вихованців і студентів КДАіС.

Після цього у відродженому Церковно-археологічному музеї, що діє при Академії, відбулася зустріч гостей з проректором з науково-богословської роботи професором Володимиром Вікторовичем Бурегою. Він розказав про історію та сучасний стан Київських духовних шкіл, про структуру та адміністративні підрозділи Академії та наостанок відповів на питання студентів.

Пресслужба КДА