Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРЕМЕНЧУК. Релігійні громади Успенського собору та Свято-Троїцького храму відстоюють своє законне право молитися у святинях


У Кременчуцькій єпархії повідомляють про незаконну перереєстрацію та планування силового захоплення Успенського собору та Свято-Троїцького храму міста Кременчук.

1 вересня в Успенському соборі та Свято-Троїцькому храмі проходили парафіяльні загальні збори, під час яких релігійні громади цих церков висловили своє незмінне бажання залишатися у лоні Української Православної Церкви. Не дивлячись на це, як зауважують у Кременчуцькій єпархії, Полтавська ОВА провела незаконну перереєстрацію цих храмів.

«19 вересня, за достовірною інформацією, планувалося захоплення храмів із застосуванням фізичної сили», – йдеться у повідомленні єпархіальної пресслужби. А одне із місцевих видань інформує, що саме 19 вересня представники ПЦУ намагалися почати користуватися Свято-Троїцьким храмом. У зв’язку із цим вранці цього дня біля святині було багато поліції. Проте віряни Свято-Троїцької церкви змогли відстояти свою святиню.

У пресслужбі єпархії також зазначають, що вказані дії навколо храмів Української Православної Церкви відбуваються з ініціативи колишнього клірика Кременчуцької єпархії архімандрита Феодосія (Овчарука Руслана Анатолійовича), який на початку 2023 року перейшов у ПЦУ.