Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Август 23rd, 2024

БЕЛГРАД. Святіший Патріарх Сербський Порфирій надіслав листа підтримки Блаженнішому Митрополиту Онуфрію у зв’язку з прийняттям Парламентом закону про релігійні організації

23 серпня на офіційному сайті Сербської Православної Церкви був опублікований лист Предстоятеля Сербської Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію «у зв’язку з ухваленням Верховною Радою в Києві Закону про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій».

Святіший Патріарх Сербський Порфирій у листі Синоду наголошує, що має не тільки обов’язок, але й гостру особисту потребу повідомити Блаженнішого Митрополита Онуфрія про те, що в «Помісній Церкві Святого Савви з глибоким обуренням сприйняли звістку про те, що Верховна Рада в Києві ухвалила закон, який передбачає заборону діяльності автономної Української Православної Церкви».

«Оскільки не так давно, під час Другої світової війни, Сербська Православна Церква була заборонена і переслідувана, у Вашому випадку ми відчуваємо правдивість святих слів апостола Павла про те, що «чи страждає один член, з ним страждають усі члени; чи славиться один член, з ним радіють усі члени (1 Кор. 12, 26)», – нагадав Патріарх Порфирій. Подробней…

КИЇВ. Митрополит Климент прокоментував вимоги ДЕСС щодо закону 8371


Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент прокоментував ЗМІ заяву голови Держслужби з питань етнополітики та свободи совісті Віктора Єленського з вимогами до Української Православної Церкви, які вона має виконати, щоб не потрапити під заборону згідно з ухваленим Верховною Радою законом 8371.

Як заявив Віктор Єленський, УПЦ має оприлюднити листи, в яких вона повідомляє, що її представники виходять зі складу Синоду та всіх керівних органів РПЦ, а також поставити до відома Помісні Православні Церкви, що УПЦ не є частиною РПЦ.

«У такому разі, до УПЦ застосовуватися цей закон не буде», – заявив голова Держслужби у коментарі ЗМІ. Подробней…