Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Август 20th, 2024

КИЕВ. Артем Дмитрук поднялся на трибуну Верховной Рады после принятия закона 8371 и заявил, что «нашу веру запретить нельзя»


20 августа народный депутат Украины Артем Дмитрук заявил, что «нашу веру запретить нельзя». Видео своего выступления нардеп выложил у себя в телеграм-канале.

Артем Дмитрук поднялся на трибуну Верховной Рады после принятия закона 8371 и заявил, что «нашу веру запретить нельзя».

«Вера вечна, вера славна, наша вера Православна!», – проскандировал Дмитрук.

Отметим, что рядом с ним возле трибуны стоял народный депутат Украины Евгений Шевченко, который так же, как и Дмитрук, голосовал против запрета УПЦ.

СПЖ

Василь Ломаченко: «Щасливий, що живу в той час, коли перевіряється справжня віра!»


На своїй сторінці в соціальній мережі Іnstagram Василь Ломаченко відреагував на прийняття Верховною радою закону, котрий обмежує діяльність релігійних організацій.

Після прийняття Верховною радою закону № 8371, котрим, як зазначають експерти, мільйони вірян УПЦ можуть бути дискриміновані за своїм конституційним правом на свободу совісті та релігійних переконань, багаторазовий чемпіон світу з боксу Василь Ломаченко у соцмережі Іnstagram відреагував на цю подію.

Зокрема він написав: «Щасливий, що живу в той час, коли перевіряється справжня віра!»

«Неможливо осміяти Бога, Його Церкву, Її служителів. Кожному у свій час Бог воздасть згідно з його словами і справами», – зауважив Василь. На підтвердження своїх слів він навів біблійну цитату: «Не обманюйтеся: Бог осміяним бути не може! Бо, що тільки людина посіє, те саме й пожне» (Гал. 6:7).

Завершив свій допис відомий боксер, який приніс Україні багато перемог, традиційним християнським побажанням: «Мир всім!»

КИЕВ. Верховная Рада Украины приняла законопроект 8371, запрещающий УПЦ


Народные депутаты приняли в первом чтении проект Закона №8371, предусматривающий запрет УПЦ.

20 августа Верховная Рада приняла в целом законопроект №8371 «О защите конституционного строя в сфере деятельности религиозных организаций», призванный запретить Украинскую Православную Церковь.

За соответствующее решение проголосовали 265 народных депутатов, еще 29 проголосовали против, 4 – воздержались. Во фракции «Слуга народа» за закон проголосовало 173 нардепа, «Европейская солидарность» дала 25 голосов, «Батькивщина» – 17, «Платформа за жизнь и мир» – 1, «За будущее» – 9, «Голос» – 18, «Доверие» –11, «Восстановление Украины» – 0. Внефракционные депутаты дали 11 голосов. Подробней…

КИЇВ. У день Преображення Господнього Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння у Києво-Печерській Лаврі

19 серпня, у день свята Преображення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

Святкове богослужіння відбулось у храмі на честь преподобного Агапіта Печерського.

Предстоятелю співслужили голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, митрополит Васильківський Іоасаф, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, єпископ Камінь-Каширський Афанасій, духовенство обителі та гості у священному сані.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

«Подія Преображення, яку сьогодні згадує Свята Церква, нас навчає, яким чином людина має досягати цього. Господь взяв трьох апостолів, Петра, Іакова та Іоанна, і зійшов з ними на гору. Тобто людина для того, щоб сподобитися бачити славу Божу, повинна розумно піднятися над усім земним і тимчасовим. Їй завжди потрібно ставити Божественну волю, священні закони Божі вище всякої людської правди», – пояснив він.

Як підкреслив Первосвятитель, через молитву, яка є розмовою з Богом, людина преображається.

«Господь став на молитву, і в цей час Обличчя Його преобразилося. І людину під час молитви Подробней…

Ваша скромність, смирення, довготерпіння є характерними рисами Вашого нелегкого служіння як Предстоятеля братньої Української Православної Церкви – Патріарх Болгарський Даниїл Блаженнішому Митрополиту Онуфрію у 10-річчя інтронізації


18 серпня, з нагоди десятої річниці інтронізації Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Святіший Патріарх Болгарський, Митрополит Софійський Даниїл надіслав на адресу Предстоятеля УПЦ вітальне слово.

«У сьогоднішній день, рівно десять років тому, відбулася Ваша урочиста інтронізація на Митрополита Київського і всієї України після канонічного обрання, проведеного єпископами Української Православної Церкви. За цей десятилітній період Ви утвердилися як гідний наступник великих архієреїв і сповідників, які святительствували на Київській Митрополичій кафедрі», – йдеться у вітанні.

Болгарський Патріарх зазначив, що прославлена скромність, смирення, довготерпіння, любов до чернецтва та чернечого життя, прагнення до суворого дотримання канонічного порядку, заповіданого нам святими отцями в Церкві, є характерними рисами нелегкого служіння Блаженнішого Митрополита Онуфрія як Предстоятеля братньої Української Православної Церкви.

«Час Вашого Предстоятельства припав на тяжкі випробування для українського народу та його Церкви. Ви протистояли і продовжуєте, з Божою допомогою, протистояти всім спробам роз’єднання, зберігаючи єдність, цілісність і канонічність Подробней…

Патріарх Антіохії Іоанн Х надіслав вітання Блаженнішому Митрополиту Онуфрію поздоровлення у 10 річницю інтронізації


17 серпня, у день десятої річниці інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженніший Патріарх Антіохії і всього Сходу Іоанн Х надіслав вітання Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію.

«Сердечно вітаю Вас, дорогий брате, з нагоди десятої річниці обрання Вас Собором Української Православної Церкви на несення хреста Предстоятеля і служіння благочестивому народу Божому в Україні, проводячи його на шляхи спасіння. Молимо Всемогутнього Бога, Отця милосердя, щоб укріпив Вас у Вашому благословенному служінні, огорнув Вас Своїм світлом і примножив на Вас Свою благодать, щоб Ви пильнували у збереженні православної віри та її чистоті у ці важкі часи, «радіючи надією, переносячи труднощі, перебуваючи у молитві» (Рим. 12:12)», – йдеться у вітанні.

Предстоятель Антіохійської Церкви зазначив, що, отримуючи новини про «переслідування, які терпить Ваша Церква, і про страждання, які несуть її єпископи, священники, монахи та вірні, які свідчать про Христа і зберігають чистоту віри, пригадуються слова Апостола: «Всі, хто в Іісусі Христі бажають жити благочестиво, будуть переслідувані» (2 Тим. 3:12). Однак нас втішає знати, що Ви залишаєтеся непохитним у своїй любові до Христа та свідчите, що ніщо не «відлучить нас від любові Христа: ні страждання, ні утиски, ні переслідування, ні голод, ні нагота, ні небезпека, ні меч» (Рим. 8:35)».

«Дорогий брате, будьте певні, що Антіохійська Церква тримає Вас, Ваших сповідників і Ваших вірних у своїх молитвах, благаючи Господа і Спасителя нашого Іісуса Христа дарувати мир Вашій країні, витерти сльози з очей Вашого народу і зберегти Вашу Церкву на віки вічні. «Сам Господь миру нехай завжди й усякими способами дасть вам мир. Господь з усіма вами» (2 Солунян, 3:16)», – зазначив Антіохійський Патріарх.

Митрополит Чорногорський і Приморський Іоанникій привітав Предстоятеля УПЦ з 10-річчям інтронізації


Митрополит Чорногорський і Приморський Іоанникій привітав Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з 10-ю річницею інтронізації.

«Сердечно вітаю Вас із десятиріччям інтронізації на трон Київських Митрополитів! Зважаючи на Вашу глибоку віру, смиренність і доброту, Господь закликав Вашу святиню до цього високого служіння в дуже непростий час для Православної Української Церкви та її пастви», – сказав митрополит Іоанникій.

Чорногорський Архіпастир звернув увагу, що Блаженніший владика, подібно Спасителю, несе свій хрест без нарікання і з вдячністю, «у всьому намагаючись послужити набуттю вічних благ для тих, хто слухає голос і йде шляхом спасіння» Подробней…

Архієпископ Празький і Чеських земель Михаїл: «Ваша непохитна віра є джерелом натхнення для всіх нас»


Архієпископ Празький і Чеських земель Михаїл привітав Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з 10-ю річницею інтронізації.
«Ваше Блаженство, щиро вітаю Вас з десятою річницею Вашої інтронізації на Київську кафедру. Протягом цих років Ви незмінно і впевнено ведете єдину канонічну Українську Православну Церкву в Україні, відстоюючи віру та підтримуючи своїх вірян у найскладніших випробуваннях. Ваша мудрість, терпіння і непохитна віра є джерелом натхнення для всіх нас», – зазначив архієпископ Чеських земель.

Владика Михаїл побажав Блаженнішому Митрополиту Онуфрію міцного духовного і тілесного здоровʼя, сили, мудрості у подальшому служінні, а також щоб Господь дарував Його Блаженству многі і благі літа.

ТБІЛІСІ. Патріарх Грузії Ілія ІІ привітав з 10-річчям інтронізації Блаженнішого Митрополита Онуфрія

У день десятої річниці інтронізації Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілія ІІ надіслав на адресу Його Блаженства вітальне слово.

«Ваше Блаженство! З ювілейною датою 10-річчя Вашої інтронізації насамперед хочу привітати повноту Української Православної Церкви, Вашу паству, духовним окормителем якої Ви є в такий важкий для Вашої країни час.

Вітаємо і Вас, Ваше Блаженство, і підносимо молитви, щоб Богом даний Вам Хрест Ви й надалі змогли нести гідно, з мудрістю, смиренністю, міцністю, любов’ю, терпінням і щоб Вас завжди супроводжувала Божа благодать, яка дарує духовні сили та розумне серце!» – зазначив Предстоятель Грузинської Православної Церкви.

Також у своєму вітальному слові Грузинський Первосвятитель побажав, щоб Господь благословив українську землю миром.

КИЇВ. Українська Православна Церква відзначила 10-річчя інтронізації Блаженнішого Митрополита Онуфрія


17 серпня у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулось урочисте богослужіння з нагоди десятиріччя інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Божественну літургію у храмі в імʼя преподобного Агапіта Печерського очолив Предстоятель. Блаженнішому владиці співслужили: постійні члени Священного Синоду митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, голова Церковного суду УПЦ митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, голова Відділу зовнішніх церковних звʼязків УПЦ митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополити, архієпископи, єпископи та численне духовенство. Богослужбові піснеспіви виконували змішаний митрополичий хор та чоловічий хор Київських духовних шкіл.

На малому вході з уваги до трудів на благо Української Православної Церкви Предстоятель відзначив нагородами архієреїв УПЦ. Подробней…