Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Август 6th, 2024

МУКАЧЕВО. На Закарпатті понад 2 роки діє гуманітарний склад для переселенців


У селищі Малий Березний Закарпатської області вже понад 2 роки діє склад гуманітарних речей, які безкоштовно можуть отримати вимушені переселенці та потребуючі люди. Про це повідомляє Facebook клірика Мукачівської єпархії протоієрея Серафима Гички.

Періодично парафії Мукачівської єпархії завозять до гуманітарного складу необхідні речі, серед яких дитячий та дорослий одяг, взуття, іграшки, дитячі коляски, манежі тощо. Подробней…

ПОЧАЇВ. Тисячі вірян взяли участь у богослужіннях у день Почаївської ікони Богородиці


5 серпня, з нагоди свята на честь Почаївської ікони Божої Матері, відбулись урочисті богослужіння в Успенській Почаївській лаврі.

Святкування у Почаєві розпочались ще 3 серпня. За традицією чудотворний образ Богородиці у цей день перенесли з Успенського собору до Преображенського, де відбулись основні святкові богослужіння.

Вшанувати Богородицю на Почаївську гору прибули тисячі вірян. Частина з них прийшла пішки хресними ходами.

Напередодні свята у Преображенському соборі звершили всенічне бдіння з акафістним співом перед чудотворною іконою Богородиці. Потім перед образом звершувались молебні з акафістом до глибокої ночі, доки численні віряни вклонялись святині. Православна молодь на території обителі прославляла Божу Матір духовними піснеспівами.

Урочисті богослужіння звершив сонм архієреїв та духовенства на чолі з митрополитом Тернопільський і Кременецьким Сергієм. Участь у святкуванні взяли тисячі вірян з різних куточків України. Подробней…