Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. 600 дітей із 20-ти недільних шкіл взяли участь у пісенному фестивалі


7 серпня, у день пам‘яті праведної Анни, у скиту в ім’я святої в селі Онишківці на Рівненщині відбувся вісімнадцятий щорічний фестиваль недільних шкіл.

Цьогоріч організатори назвали захід «Благослови нас, Боже, всіх в цей день і час».

600 дітей 20 недільних шкіл з Волинської, Сарненської, Тернопільської та Рівненської єпархій стали учасниками фестивалю.

Розпочали захід архієпископ Пимен, керуючий Рівненською єпархією, та ігуменя Михаїла (Заєць), настоятелька Городоцького Миколаївського жіночого монастиря, котра є ініціаторкою фестивалю. Владика привітав учасників зі святом, побажав сміливих та гарних виступів. Ігуменя зазначила, що на фестивалі немає переможців і переможених, є лише талановиті діти, котрих усіх відзначать дипломами, кубками та подарунками.

«У залі під час концерту панувала атмосфера радості та щастя. Варто зауважити, що на цьогорічному фестивалі діти віддали перевагу патріотичному репертуару, співали пісні про біль війни, у псалмах просили молитовного захисту Всевишнього для України, звучали також піснеспіви духовні, богослужбові та естрадні», – йдеться у повідомленні.

Сестри обителі подбали про дітей та їхніх батьків і приготували смачні обіди, частували також солодощами, напоями.

Після завершення концертної програми, ігуменя Михаїла висловила велику подяку керівникам недільних шкіл, регентам, а особливо священникам, котрі дбають про виховання православної молоді та дітей.

Усі учасники фестивалю отримали пам‘ятні подарунки та грамоти.