Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У гощанському монастирі провели у вічність ігуменю Ірину (Сачук)


У Гощанському Покровському жіночому монастирі прощалися з настоятелькою Іриною (Сачук). Провести матушку в останню земну дорогу прийшли сотні мирян, багато духовенства, монахів. Чин похорону очолив правлячий архієрей. Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії УПЦ.

11 серпня, у Неділю 7 -му після П‘ятидесятниці, у Михайлівській церкві Гощанського Покровського жіночого монастиря відбулася Божественна літургія, яку очолив архієпископ Рівненський та Острозький Пимен. Його Високопреосвященству співслужили клірики обителі, духовенство Гощанського округу і не тільки.

Труна з тілом новопреставленої ігумені Ірини напередодні ввечері була поставлена серед храму. Люди йшли потоком прощатися з настоятелькою монастиря, несли багато квітів, плакали, висловлювали співчуття сестрам обителі, які залишились без своєї наставниці.

Богослужіння піснеспівами супроводжував хор сестер Георгіївського подвор‘я Рівного. За словами присутніх, сестри співали дуже проникливо та трепетно.

Віддати останню земну шану сестрі во Христі приїхали ігумени та ігумені з багатьох монастирів: Рівненської, Славутської, Полісько-Сарненської єпархій, також присутніми були багато монахів.

Під час Літургії піднесли молитви за спокій душі новопреставленої ігумені Ірини.

Після богослужіння архієпископ Пимен проповідував. Владика назвав ігуменю Ірину хорошим другом, розповів про її людські якості, поспівчував сестрам монастиря.

“От хто з нею спілкувався по житті, ті ствердно скажуть, що вона була дуже прямолінійною людиною, не хитрила, говорила правдиво та відверто. Сьогодні матушка Ірина йде у шлях всього свого життя. Туди, де Господь і ангели, де нема хвороби і печалі. Все життя вона хотіла бути там, де Бог. Іі мама дитиною привела до церкви і вона у ній залишилась. Матушка була трудівницею, прийшовши у напівзруйновану обитель, вона її відбудувала і залишила нам усю цю красу. Ніколи матушка не хвалилася своїми досягненнями, а казала: “Якось так управив Бог””, – сказав владика.

Після Літургії архієпископ Пимен очолив чин похорону, співслужити архієрею приїхало ще більше священнослужителів, адже багато хто з них звершував Літургію у своїх храмах на парафіях.

Сестри Покровського монастиря, а їх нині 30 несе послух в обителі, сумно стояли біля труни своєї настоятельки, тримаючи свічки у руках. Зі свічок скапував віск, а з очей сльози.

Після чину похорону труну з тілом новопреставленої ігумені обнесли хресним ходом навколо храму. Поховали матушку Ірину біля Михайлівської церкви Покровського монастиря.

Архієпископ Пимен просив не забувати у своїх молитвах спочилу ігуменю.

Нагадаємо, що відійшла до Господа настоятелька Покровського Гощанського монастиря ігуменя Ірина (Сачук) 10 серпня близько 13. 00 години, після тяжкої хвороби, на 62 році життя.