Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У Волинській єпархії відбувся православний молодіжний фестиваль «Фавор 2024»


З 19 по 23 серпня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Нафанаїла, відбувався православний молодіжний фестиваль «Фавор 2024».

«Це важлива подія для молоді, що цікавиться духовним життям та православною культурою. Фестиваль є унікальною можливістю для його учасників поглибити свої знання, знайти не просто нових друзів, а однодумців, обмінятися досвідом та взяти участь у різноманітних заходах, які спрямовані на духовний розвиток», – йдеться у повідомленні.

Захід проходив на території Свято-Троїцького жіночого монастиря с. Старосілля на базі дитячого табору «Стежина добра».

Дванадцятий фестиваль «Фавор» мав назву «Діалоги про головне». Під час його проведення основними виділили для учасників чотири теми: «Сім’я, якою вона має бути», «Брехня як норма сучасного життя», «Тіло – храм Духа Святого» та «Церква в розумінні апостола Павла».

«Фавор» традиційно включав у себе лекції від православних священників та запрошених гостей. Щодня з молоддю обговорювали актуальні теми, такі як питання сім’ї, молитви.

Проректор з навчальної роботи Волинської духовної семінарії архімандрит Феофан (Кирилюк) цьогоріч розробив для молоді індивідуальний робочий зошит, де виклав основні тези, які допомагають зрозуміти та зануритися в кожну з тем. Заняття відбувалися щодня окремо з кожним гуртом.

Крім цього, учасники щоденно збиралися для тлумачення Святого Письма зі священниками.

У четвер, 22 серпня, «Фавор» відвідав протоієрей Олександр Федчук, який прочитав лекцію про репресованих служителів церкви Волинської єпархії у 1940-1960-х роках.

Окрім цього, протягом п’яти днів фаворівці мали змогу й освоїти основи читання церковнослов’янською з настоятелем Свято-Хрестовоздвиженського храму селища Колки протоієреєм Олександром Білінським, насолоджуватися купанням в басейні та спортивними змаганнями.

Також учасники брали участь у різноманітних майстер-класах, творчих вечорах та спортивних змаганнях. І безумовно, особливого об’єднання надавали спільні молитви та богослужіння. В останній день фестивалю, у суботу, учасники долучилися до Таїнства Євхаристії під час Літургії в Свято-Троїцькому монастирі.

“Фестиваль об’єднує молодих людей з різних куточків України. Це чудова нагода для діалогу, обміну думками та досвідом. Атмосфера фестивалю завжди наповнена любов’ю, відкритістю та підтримкою, що робить його унікальним місцем для духовного і соціального зростання. “Фавор” допомагає молоді усвідомити важливість духовних цінностей у сучасному світі, знаходити відповіді на складні життєві питання через призму православ’я. Це не тільки можливість для духовного збагачення, але й платформа для створення міцних зв’язків між молодими людьми, які поділяють спільні цінності та прагнення”, – діляться враженнями учасники православного фестивалю для молоді “Фавор”.

Зазначається, що фестиваль у 2024 році став ще одним кроком у зміцненні православної молодіжної спільноти, сприяючи формуванню активного, свідомого та духовно збагаченого молодого покоління.