Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Вітальне слово Предстоятеля з нагоди Дня Незалежності України


Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій вітає українців з Днем Незалежності нашої держави та закликає усіх до посиленої молитви за весь наш народ.

«Дорогі брати і сестри! Шановні українці! Сердечно вітаю всіх вас із 33-ю річницею Незалежності України!

В час, коли наша країна страждає від війни, наш український народ щомиті засвідчує та відстоює своє безумовне прагнення до вільного життя і бореться за право самостійно вирішувати свою долю. Непереможним є той народ, який зберігає свою внутрішню єдність. Непохитним є той народ, який зберігає непорушними свої духовні основи. Для народу України Православна Церква історично є однією з таких основ», — зазначив у своєму вітальному слові Предстоятель.

Його Блаженство підкреслив, що «у своєму земному житті кожен християнин є пов’язаним зі своєю земною Батьківщиною, яку він покликаний захищати та розбудовувати», та додав:

«Наша Українська Православна Церква історично і традиційно є плоттю від плоті українського народу, і не дивлячись на відомі останні події у сфері церковно-державних відносин, продовжує і надалі смиренно нести своє служіння українському народу — захищати його, втішати його, перев’язувати йому рани, витирати його сльози, плакати з ним, а також і радіти разом зі своїм народом, невід’ємною частиною якого ми є».

Первосвятитель зазначив, що духовенство та віруючі Української Православної Церкви є вірними нашій земній Батьківщині — Україні — і всі ми молимось Богу, щоб прийшли на нашу землю часи миру, спокою, благополуччя і реальної єдності, а помилки, які були зроблені у певний період часу, були виправлені.

«Будь-які наклепи, несправедливі звинувачення, та інші деструктивні дії з різних сторін стосовно нашої Церкви не відірвуть нас від любові Христової та від служіння нашому народові», — наголосив Блаженніший владика.

У вітальному слові Предстоятеля також зауважується, що «наше спільне прагнення — це життя в мирній країні, захищеній від будь-якої зовнішньої агресії та внутрішнього насильства чи конфесійної дискримінації; в країні, яка твердо стоїть на засадах демократії та міжнародного права, в тому числі й у сфері права на вільне сповідання релігійних переконань».

«Упродовж всіх років Незалежності України Українська Православна Церква послідовно підтримує державність, територіальну цілісність та недоторканість міжнародно визнаних кордонів нашої країни. Духовенство та вірні нашої Церкви є громадянами України, які своїми щирими молитвами, жертовною любов’ю і реальними справами підтримують нашу Батьківщину та наш багатостраждальний народ, особливо ж в цей буремний час війни», — звернув увагу Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Також Архіпастир підкреслив, що наша незалежність є історичним фактом буття нашої Батьківщини, який покладає на нас належну долю відповідальності, що полягає у сумлінній та чесній праці кожного на благо держави.

«Святий апостол Павло дає нам вірну пораду: все що тільки робите, робіть від душі, наче для Господа, а не для людей (Кол. 3, 23). Тож нехай наша щоденна праця на благо нашого народу і нашої держави буде виконанням цих апостольських слів та приносить користь для наших ближніх», — побажав Первосвятитель.

У своєму вітальному слові Його Блаженство особливо закликав усіх до молитви за нашу Україну, за хоробрих та незламних воїнів — захисників і захисниць нашої держави, за жертовних медиків і невтомних волонтерів, а також до молитви за нашу владу та за весь наш народ, «щоб Господь, Який дає міць, благословив всіх нас Своїм Божественним миром (пор. Пс. 28, 11)» та беріг усіх нас.