Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЕЧМІАДЗИН. Католікос усіх вірмен висловив побоювання щодо наслідків ратифікації законопроєкту №8371


Католікос усіх вірмен Гарегін II звернувся до влади України у зв’язку із прийняттям Верховною Радою законопроєкту №8371, який фактично спрямований на заборону Української Православної Церкви. Про це повідомив прессекретар Глави Вірменської Церкви ієрей Ісайя Артенян, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Глава Вірменської Церкви закликає українську владу не порушувати історично сформовану єдність Православної громади, захищати права діючих релігійних громад, віруючих і священнослужителів, поважати недоторканність святих місць.

«Католікос всіх вірмен Гарегін II свою позицію висловив у зв’язку з цим тривожним питанням щодо релігійного життя України, коли закон “Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій” ще перебував на стадії розробки. На жаль, не знайшли відгуку висловлені Вірменською Церквою та іншими Церквами обґрунтовані побоювання щодо можливих небажаних наслідків ратифікації даного законопроекту і його негативного впливу на духовно-канонічне життя, на православне населення. Рішення були прийняті під впливом політичної ситуації, що склалася», – зазначив прессекретар.