Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР. На Волині священників не впустили до переведеного в ПЦУ храму, щоб відспівати загиблого воїна


25 серпня  у селі Волошки на Ковельщині Волинської області провели в останню путь загиблого воїна Богдана Вікторовича Гончара. Священники Української Православної Церкви звершили заупокійну молитву у церковному дворі зачиненої Миколаївської церкви. Про це повідомляє пресслужба Володимир-Волинської єпархії.

Головному сержанту десантно-штурмового взводу, молодшому сержанту Богдану Гончару у липні виповнилося 35 років, а 19 серпня він віддав своє життя за Україну біля селища Шептухівка Курської області РФ під час виконання бойового завдання.

Попри прохання матері, влада і представники ПЦУ, котрі незаконно заволоділи храмом та зачинили його, не дозволили належно похоронити її сина.

Священники Володимир-Волинської єпархії разом з благочинними протоієреєм Володимиром Ровінським, протоієреєм Михаїлом Чупаком, настоятелем місцевої православної громади протоієреєм Віталієм Лашта провели від рідної домівки до храму, а від храму до місця вічного спочинку воїна-захисника.

Священнослужителі підтримали родину, висловили співчуття усій громаді Волошок та нагадали, що «їхній земляк Богдан Гончар поліг смертю хоробрих з вірою у єдність українського народу і недопущення у життя громади тих, хто її провокативно розділяє».