Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Ваша скромність, смирення, довготерпіння є характерними рисами Вашого нелегкого служіння як Предстоятеля братньої Української Православної Церкви – Патріарх Болгарський Даниїл Блаженнішому Митрополиту Онуфрію у 10-річчя інтронізації


18 серпня, з нагоди десятої річниці інтронізації Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Святіший Патріарх Болгарський, Митрополит Софійський Даниїл надіслав на адресу Предстоятеля УПЦ вітальне слово.

«У сьогоднішній день, рівно десять років тому, відбулася Ваша урочиста інтронізація на Митрополита Київського і всієї України після канонічного обрання, проведеного єпископами Української Православної Церкви. За цей десятилітній період Ви утвердилися як гідний наступник великих архієреїв і сповідників, які святительствували на Київській Митрополичій кафедрі», – йдеться у вітанні.

Болгарський Патріарх зазначив, що прославлена скромність, смирення, довготерпіння, любов до чернецтва та чернечого життя, прагнення до суворого дотримання канонічного порядку, заповіданого нам святими отцями в Церкві, є характерними рисами нелегкого служіння Блаженнішого Митрополита Онуфрія як Предстоятеля братньої Української Православної Церкви.

«Час Вашого Предстоятельства припав на тяжкі випробування для українського народу та його Церкви. Ви протистояли і продовжуєте, з Божою допомогою, протистояти всім спробам роз’єднання, зберігаючи єдність, цілісність і канонічність Української Православної Церкви. Водночас це були роки розколу в самому українському суспільстві, під час якого Ви завжди проявляли себе як об’єднувач і миротворець, що є євангельським обов’язком кожного справжнього пастиря Христового», – зазначив Святіший владика.

Його Святість нагадав, що останніми роками братня Україна проходить крізь страшне горнило кровопролитної війни, тому всі ревно моляться за мир в Україні, який є важливою умовою миру в усьому світі.

«Молимося особисто за Вас, щоб Всемилостивий Господь дарував Вам ще багато літ у здоров’ї, духовній розсудливості та бадьорості керувати Вашою, Богом дорученою Українською Православною Церквою для спасіння, миру та духовного процвітання благочестивого українського народу», – побажав Святіший Патріарх Даниїл Блаженнішому Митрополиту Онуфрію.