Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Відбулася спроба переведення в ПЦУ парафії, віряни якої опікуються військовими ЗСУ


14 квітня у селі Рудня на Київщині прихильники ПЦУ провели збори, які назвали зібранням «релігійної громади» УПЦ. В коментарі Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Григорій Павлюк заявив, що реальна релігійна громада лишається в лоні своєї Церкви і продовжує опікуватися військовослужбовцями ЗСУ.

За словами настоятеля, дійсні члени парафії жодного відношення до цього зібрання не мають.

«Ви знаєте, як це робиться – зібрали людей, які не мають відношення до парафії і провели свої збори. Зібрання віруючих громадян в нас відбулося на Благовіщення, 7 квітня. Понад 130 людей були присутні і підтвердили, що лишаються в УПЦ, під омофором Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Ми зафіксували все в протоколі, який підписало понад 600 віруючих з усього села», – розповів отець Григорій.

Він додав, що регулярно парафія УПЦ на честь Різдва Пресвятої Богородиці в селі Рудня забезпечує харчуванням військових ЗСУ.

«Ми не маємо часу на це все. Щойно нас попросили забезпечити харчуванням військових, яким парафіяни щодня готують гарячу їжу», – сказав настоятель парафії.

Священник також проінформував, що «на зібранні 14 квітня було проведено голосування начебто від імені релігійної громади про зміну найменування на «Релігійна організація релігійна громада парафії Різдва Пресвятої Богородиці Переяславсько-Вишневської єпархії УПЦ» Православної Церкви України та зміну підлеглості у канонічних та організаційних питаннях до ПЦУ».

«Повідомляємо, що всі ці дії є неправомочними та не мають жодного відношення до нашої релігійної громади», – наголосив він.