Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОДЕСА. зловмисник підпалив приміщення на території храму (відео)


27 лютого на території храму Архангела Михаїла і святителя Луки Кримського в Одесі на вулиці Тінистій, 8а, зловмисник підпалив дерев’яну будівлю трапезної. Про це повідомили в Одеській єпархії.

Завдяки оперативним діям рятувальників ГУ ДСНС України в Одеській області вдалося не допустити розповсюдження вогню на храм, який знаходиться поруч.

Основною версією правоохоронців є підпал. В єпархії розповідають, що на камерах спостереження, відео з яких в інтересах слідства поки не публікують, зафіксовано чоловіка, який вилив якусь суміш, підпалив приміщення та втік.

За даним фактом ГУНП в Одеській області були внесені відомості в ЄРДР та відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна.

Під час гасіння пожежі працівники ДСНС спільно з настоятелем храму архімандритом Мелетієм (Якубіним) врятували життя охоронцю, якого вивели з задимленого приміщення.

Настоятель, який першим прибув на місце пожежі, власноруч розбив вікно, щоб допомогти чоловікові, який знаходився на другому поверсі, врятуватися. При цьому постраждав сам, лікарі наклали йому гіпс на пошкоджену ногу.

«Одеська єпархія УПЦ висловлює щиру подяку працівникам ДСНС, службі Екстреної медичної допомоги та всім, хто брав участь у ліквідації пожежі, за оперативне реагування, врятоване життя та надання медичної допомоги настоятелю храму», – йдеться в повідомленні.