Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Роберт Амстердам підтримав митрополита Феодосія, побажавши йому якнайшвидшого одужання


Американський адвокат Роберт Амстердам, який представляє інтереси Української Православної Церкви та прибув до Києва, заявив про кампанію дезінформації проти нього “з метою залякування і погроз під час консультацій з його клієнтом у Києві”.

Адвокат нагадує, що представляє інтереси Священного Синоду Української Православної Церкви.

Також він заявив, що під час консультацій із представниками УПЦ в Києві цього тижня, він задокументував “численні випадки переслідувань і неправдивих заяв”.

Серед іншого він назвав обшуки в одного зі священнослужителів УПЦ (мається на увазі митрополит Черкаський і Канівський Феодосій), які відбулися наступного ранку після його зустрічі з Амстердамом.

“Ця груба і протизаконна тактика не зупинить нашу роботу від імені УПЦ. В Україні існує право на адвокатську правову допомогу навіть тоді, коли верховенство права піддається нападкам на щоденній основі”, – заявив адвокат.

Також сьогодні, 23.02.2024 р., відбулася телефонна розмова між Робертом Амстердамом та митрополитом Феодосієм, який наразі перебуває під наглядом лікарів після важкого гіпертонічного кризу, спровокованого обшуками СБУ. Роберт висловив слова підтримки митрополиту Феодосію та побажав владиці якнайшвидшого одужання, після чого продовжиться спільна робота із захисту вірян Української Православної Церкви від дискримінації, на яку вони наражаються у своїй власній країні.

Пресслужба Черкаської єпархії УПЦ