Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Митрополит Черкаський Феодосій провів робочу комунікацію з директором парламентського комітету Великої Британії з питань міжнародної свободи релігії


21 лютого відбулася онлайн-зустріч митрополита Черкаського і Канівського Феодосія з директором парламентського комітету Великої Британії з питань міжнародної свободи релігії Джулією Джонс. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської єпархії.

Під час спілкування владика поінформував представника парламенту Великої Британії про підготовлений до ухвалення в Україні законопроект, котрим буде обмежено релігійну свободу, про факти захоплень храмів, кримінальні справи проти митрополитів, рішення органів місцевого самоврядування щодо скасування прав релігійних організацій УПЦ на земельні ділянки, санкції, застосовані до єпископату Української Православної Церкви, зворотну реституцію (експропріацію) в Церкви історичних будівель храмів та монастирів і багато про що інше.

Озвучені факти викликали крайню зацікавленість глави парламентського комітету з огляду на непоінформованість парламентських кіл Великої Британії про проблеми вірян Української Православної Церкви. Сторони домовилися продовжити подальшу роботу з пошуку шляхів допомоги віруючим і релігійним організаціям УПЦ в їхній правозахисній діяльності. Зокрема, було ухвалено рішення про зустріч у Києві, де митрополит Феодосій наразі перебуває під домашнім арештом.

До контактної роботи за цим напрямом також увійшли представники Міжнародного правозахисного об’єднання “Церква проти ксенофобії та релігійної дискримінації”, представники наукових та освітніх установ Великої Британії.

Нагадаємо, 23 лютого Служба безпеки України опублікувала повідомлення про вручення митрополиту Черкаському і Канівському Феодосію четвертої підозри за ст. 161 ККУ (за поширення інформації про захоплення монастиря на честь Різдва Пресвятої Богородиці у м. Черкасах).

Парламентський комітет Великої Британії під назвою “Всепартійна парламентська група з міжнародної свободи релігії чи переконань” (The All-Party Parliamentary Group on International Freedom of Religion or Belief) був створений з метою підвищення обізнаності та авторитету міжнародної свободи релігії чи переконань як одного з прав людини серед парламентаріїв, ЗМІ, уряду й широкої громадськості Великої Британії; а також для підвищення ефективності й поінформованості щодо внеску Великої Британії у міжнародні інституції, покликані забезпечувати дотримання цього права людини; для підвищення ефективності й поінформованості щодо внеску Великої Британії в міжнародні інституції, що покликані забезпечити дотримання цього права людини; а також для підвищення ефективності й поінформованості щодо внеску Великої Британії в міжнародні інституції, які покликані забезпечувати дотримання міжнародного права людини.

Директором групи є місіс Джулі Джонс (Julie Jones). Керівники групи – члени парламенту Джим Шеннон (Jim Shannon) і Фіона Брюс (Fiona Bruce), а також члени Палати лордів баронеса Кокс (Baroness Cox) і лорд Алтон (Lord Alton). Понад 170 членів парламенту входять до цього комітету і цікавляться станом свободи релігії та переконань у країнах по всьому світу, але особливо в тих, з якими Велика Британія підтримує тісні відносини.