Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Вітання Предстоятеля архієпископу Шумському Іову, вікарію Тернопільської єпархії, ректору Почаївської духовної семінарії з 60-річчям з дня народження

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,
ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ ІОВУ,
АРХІЄПИСКОПУ ШУМСЬКОМУ, ВІКАРІЮ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ЄПАРХІЇ,
РЕКТОРУ ПОЧАЇВСЬКОЇ ДУХОВНОЇ СЕМІНАРІЇ

Ваше Високопреосвященство, дорогий Владико!

Сердечно поздоровляю Вас зі знаменним ювілеєм — 60-річчям з дня Вашого народження.

Багато років свого життя Ви присвятили усердному служінню Господу і Його Святій Церкві, прагнучи на кожному місці своїх трудів являти ревність до справи Божої, послух Священноначалію та вірність обраному від юності шляху. Почувши голос Христа Спасителя, Ви прислухались до Його заклику: зречись себе, і візьми хрест свій, і йди за Мною (Мф. 16:24), залишили мирські піклування та принесли чернечі обітниці у славетній Печерській обителі. З огляду на Вашу жертовну готовність слідувати вузькою дорогою, Премудрий Создатель ущедрив Вас Своїми милостями, дарувавши можливість нести послух на різноманітних відповідальних поприщах і прикрасивши Вашу Святиню високим достоїнством єпископського сану. Нині, звершуючи високе ректорське служіння в Почаївській духовній семінарії, Ви з батьківською любов’ю і мудрістю піклуєтесь про майбутніх пастирів Церкви Христової.

Ваше Високопреосвященство! Щиро бажаю Вам міцного здоров’я, миру і невичерпної радості. Нехай Господь, наш Творець і Создатель, Який привів Вас у цей світ і поставив на високому свіщнику архієрейського служіння, укріпляє і береже Вашу Святиню на многая і благая літа.

З любов’ю у Христі

ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ

19 лютого 2024 року