Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІГІВ. Суд відхилив позови єпархії щодо продовження безоплатного користування Преображенським собором та спорудами Троїцького монастиря


23 січня Господарський суд відхилив позов Чернігівської єпархії УПЦ про продовження договорів безоплатного користування Троїцьким та Преображенським соборами у Чернігові. Про це повідомили у пресслужбі Мінкульту.

Чернігівська єпархія УПЦ зверталася з позовом до суду із вимогою зобов’язати Національний заповідник «Чернігів Стародавній» продовжити з УПЦ договори про оренду Преображенського собору та комплексу споруд пам’яток архітектури Троїцького монастиря. Даний позов було відхилено.

Нагадаємо, минулого року заповідник «Чернігів Стародавній» розірвав договори про оренду Преображенського собору та споруд Троїцького монастиря. Також представники Мінкульту провели огляд цих святинь, після чого заявили про їхній незадовільний стан, який потребує термінової консервації храмів, детального обстеження та реставрації. Слід зауважити, комісія Мінкульту, яка також оглядала П’ятницьку і Катерининську церкви у Чернігові (цими храмами користується єпархія ПЦУ у Чернігові), не помітила очевидних вад у збереженні цих пам’яток. Натомість прихильників ПЦУ без укладання жодних договорів почали допускати до звершення служінь у храмах, правом користування яких були незаконно позбавлені релігійні громади Української Православної Церкви.