Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Під час захоплення собору УПЦ депутати привласнили собі три автомобілі


24 січня до поліції звернувся заявник в інтересах Хмельницької єпархії УПЦ. У своїй заяві він повідомив про вчинення кримінальних правопорушень за статтями 186 (грабіж) та 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ. Про це повідомляє видання VSIM.

У вказаній заяві представник єпархії зазначив, що 2-3 квітня невідомі особи незаконно потрапили на територію Покровського собору, застосувавши фізичне насильство щодо парафіян. При цьому ці особи незаконно провели збори та ревізію майна єпархії.

Заявник вказав, що під час цих подій депутат обласної ради та два депутати Хмельницької міської ради привласнили єпархіальний автомобіль «Skoda», а також майно та два автомобілі, які належали колишньому керуючому Хмельницькою єпархією митрополиту Антонію (Фіалко).

Окрім того, заявник звернувся до слідчого судді Хмельницького міськрайонного суду зі скаргою на бездіяльність уповноваженої особи Хмельницького райуправління поліції, яка не внесла відомості до ЄРДР про незаконне заволодіння депутатами автомобілем «Skoda Octavia» й документами та ключами до нього.

У результаті суд зобов’язав працівників Хмельницького РУП внести відомості щодо автомобіля «Skoda» до Єдиного реєстру досудових розслідувань.