Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Архієпископ Віктор відвідав парафію, у якої прибічники ПЦУ відібрали храм


27 січня, у день віддання свята Хрещення Господнього, архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор звершив Божественну Літургію на Свято-Димитрівській парафії села Шпичинці Деражнянського благочиння.
Богослужіння проходило у сільському будинку, пристосованому під тимчасовий храм, який надала одна з парафіянок релігійної громади після силового захоплення Свято-Димитрівського храму с. Шпичинці прихильниками ПЦУ.
Його Високопреосвященству співслужили: секретар єпархії протоієрей Олександр Рибчинський, благочинний Деражнянського округу протоієрей Георгій Чернятинський, духівник Деражнянського благочиння протоієрей Борис Озимчук, настоятель парафії на честь святого великомученика Димитрія Солунського протоієрей Володимир Долян та духовенство благочиння.
На сугубій єктенії піднесли до Господа особливі прохання про мир на українській землі, воїнів-захисників України та всіх знедолених.
На завершення богослужіння архієпископ Віктор звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді, привітав парафіян зі святом, іменинниць з Днем Ангела на честь святої рівноапостольної Ніни, та закликав на всіх Боже благословення.