Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МАЛАГА. В Іспанії пройшло ІІ Зібрання західноєвропейського духовенства УПЦ


23 січня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в м. Малага (Іспанія) розпочалося ІІ Зібрання західноєвропейського духовенства Української Православної Церкви під головуванням керуючого Західноєвропейським вікаріатством УПЦ єпископа Боярського Веніаміна. Про це повідомляє сайт ВЗЦЗ.

У зустрічі бере заступник Голови ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, а також близько 50-ти українських священнослужителів, які звершують своє служіння в Австрії, Бельгії, Великобританії, Данії, Італії, Ірландії, Іспанії, Нідерландах, Німеччині, Норвегії, Португалії, Угорщині, Франції, Швейцарії та Швеції. Захід триватиме до 26 січня.

На початку зустрічі єпископ Веніамін зачитав Слово Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія до українського закордонного духовенства. Зокрема, в своєму слові Предстоятель відзначив важливість служіння Церкви своєму народу як в Україні, так і закордоном, адже «мільйони українців, наших братів і сестер, внаслідок війни, розв’язаної російською владою, вимушено опинилися далеко від своїх домівок, проте вони не залишилися без духовної турботи своєї рідної Церкви і найголовнішим підтвердженням цього є кожна церковна громада». Блаженніший також зазначив, що за «два останні роки вашого служіння в діаспорі ми вже бачимо значні плоди, для здобутку яких ви докладаєте чимало зусиль. Якщо минулого року, коли ви зустрічалися в Мілані, наша Церква мала близько 30 парафій в діаспорі, то сьогодні наших громад вже є більше 80. Приємно, що збільшується кількість священників – робітників на ниві Христовій, а відповідно і парафій».

В перший день роботи форуму були підведені підсумки 2023 року в житті закордонних парафій. Священники обговорили питання і проблеми, з якими вони стикаються в своєму пастирському житті закордоном. Зокрема, йшлося про служіння сім’ям біженців закордоном, а також про особливості звершення церковних служб в умовах закордонного служіння.

Наступними днями заплановано розглянути діяльність українських закордонних парафій по наступних напрямках: робота з молоддю, видавничі та освітні проекти, паломництво та соціальне служіння.

Протягом різдвяного періоду 2024 року українські закордонні парафії проводили збір коштів для потреб ЗСУ. Згодом буде повідомлено детально про те, куди буде спрямована зібрана допомога.