Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У столиці Соціальний відділ УПЦ передав 500 подарунків дітям з родин вимушених переселенців


19 грудня, у день пам’яті святителя Миколая, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Синодальний відділ з соціально-гуманітарних питань УПЦ провів святкову акцію для підопічних столиці.
За підтримки благодійного фонду Митрополита Онуфрія «Мир Вам» та небайдужих благодійників у Соціально-гуманітарному центрі УПЦ передали 500 солодких подарунків для дітей з родин переселенців, сиріт, малозабезпечених, багатодітних сімей, дітей з інвалідністю.

Перед початком святкового заходу до дітей та їхніх батьків звернувся голова Соціального відділу УПЦ протоієрей Сергій Екшиян.

«Святитель Миколай відомий усім своєю добротою та турботою про нужденних. Ми дуже вдячні всім, хто допоміг принести трохи радості дітям. Бути переселенцем – дуже непросто. Людина покидає свій дім, звичне оточення.. У непрості часи маємо нагоду стати помічниками самого святителя Миколая та поділитися добром з дітками, які через війну знайшли свій прихисток у столиці. Нехай приклад віри та любові до ближнього святого Миколая Чудотворця надихає на добрі справи, допомагає вам та вашим родинам у ці непрості часи», – зазначив отець Сергій.

Вихованці недільних шкіл Вознесенського храму на Деміївці та Петропавлівського храму на Куренівці підготували для дітей святкову програму.

«У цей нелегкий для нашої країни час важливо підтримати один одного. Тому учні недільних шкіл з радістю готувалися до виступів для запрошених діток: розучували пісні, вірші, танці. Дуже важливо, що саме у день святого Миколая і було проведено наш концерт і підготовлені подаруночки як наочний приклад діяльної любові до ближнього», – поділилася директор недільної школи при Петропавлівському храмі Алла Леонідівна Євдокименко.

Після концерту вихованці недільних шкіл передали подарунки запрошеним на свято дітям.