Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Правоохоронці відкрили кримінальні провадження після побиття вірян у Лузі на Закарпатті


Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив про порушення кількох кримінальних проваджень після того, як представники приватної охоронної компанії напали на вагітну парафіянку, вірян та священника УПЦ під час захоплення Духівського храму в селі Луг Закарпатської області. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Артем Дмитрук.
«Нагадаю, що під час рейдерського захоплення храму люди у військовій формі застосували силу проти вагітної жінки, віруючих та священика УПЦ! Більше того, за інформацією місцевих мешканців, правоохоронці всіляко сприяли бандитам безперешкодно захоплювати святиню. Мною, як народним депутатом України, було направлено звернення очільнику МВС Ігорю Клименку», — написав народний депутат.

За словами очільника МВС, порушено кримінальні провадження «за фактом самоправних дій, учинених на території храму 11 листопада 2023 року, за фактом нанесення тілесних ушкоджень настоятелю та двом вірянам, а також за фактом порушення рівноправності громадян громади УПЦ через їхні релігійні переконання».

Також правоохоронці призначили службове розслідування «щодо можливих неправомірних дій поліцейських, за результатами якого їх діям буде надано оцінку відповідно до вимог законодавства».