Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Захисник з передової звернувся до Головнокомандувача ЗСУ В. Залужного з приводу захоплень храмів УПЦ людьми у військовій формі (відео)

Військовослужбовець ЗСУ Михайло, який добровільно під час російського вторгнення став на захист України, записав звернення до Головнокомандувача ЗСУ В. Залужного, у якому закликав звернути увагу, що в той час, як на фронті не вистачає людей, особи у військовій формі вчиняють насильство проти українців у тилу та захоплюють храми Української Православної Церкви. Про це повідомляє Телеграм-канал «Перший Козацький».

У своєму зверненні Захисник України звернув увагу на ситуацію навколо Києво-Печерської Лаври.

«Чому відібрали Києво-Печерську Лавру? Для дискотеки, клубу? Дайте там молитися!» – закликав військовослужбовець.

Не менше обурення у воїна Михайла викликали ситуації навколо інших храмів України, коли особи у військовій формі вчиняють насильство проти віруючого народу та здійснюють акти рейдерства. Людей, які, одягнувшись військовими, вчиняють беззаконня в тилу, Захисник України закликав відправити на фронт.

«Чому захоплюють мої храми УПЦ? Люди у військовій формі… вони мають бути тут, як і я, на фронті. Там, де не вистачає людей.

Як це так? Скажіть мені, чому у нас на фронті пару людей тримають лінію оборони, а в тилу люди у формі б’ють священників, б’ють український народ, ламають, зривають замки, нищать храми», – сказав воїн.

Також воїн-доброволець нагадав, що в той час, як духовенство та мирян УПЦ клеймують словом «московські», Українська Православна Церква здійснює масштабну гуманітарну допомогу ЗСУ, постраждалим внаслідок бойових дій та всім, хто цього потребує.