Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. У 80-ту річницю визволення міста від нацистських загарбників ректор КДА звершив молебень в Афганському храмі та освятив засоби особистого захисту для військових медиків


6 листопада благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в Академічному храмі на честь Воскресіння Христового у Києві (храм пам’яті загиблих і ветеранів Афганістану) ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр звершив молебень з нагоди 80-ої річниці визволення Києва від нацистських загарбникі.
За богослужінням молилися заступник голови Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України протоієрей Вʼячеслав Яковенко, настоятель та перший проректор КДА протоієрей Сергій Ющик, а також волонтерський медичний підрозділ.

Під час молебню були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї та втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

Також було освячено і передано волонтерському медичному підрозділу Фонду підтримки захисників України на честь гетьмана Петра Калнишевського засоби особистого захисту, включаючи бронежилети та каски. Кошти на придбання цих засобів були зібрані завдяки проведенню благодійних Покровських ярмарків при храмах столиці, а також завдяки пожертвам небайдужих вірян.

Після закінчення богослужіння владика ректор звернувся до присутніх зі словом проповіді. Архіпастир закликав всіх до єдності та молитви за мир і благополуччя України та підкреслив важливість спільної підтримки в ці нелегкі часи.

Насамкінець було зроблене загальне пам’ятне фото.