Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. «В мене на війні внук, син куди я маю йти молитися?» — вірянка УПЦ обласним чиновникам, які прийшли забирати храм (відео)

Віряни УПЦ с. Бугрин відстояли свою святиню й змусили чиновників відступити.

У с. Бугрин Рівненської області сільський голова Сергій Пилипчук за підтримки районних чиновників погрожує опечатати Вознесенській храм УПЦ та позбавити вірян права відправляти там богослужіння. Про це повідомила пресслужба Рівненської єпархії.

18 жовтня  з ініціативи Пилипчука до церкви прибули представники Рівненської районної та Бугринської сільських рад, щоб, за їхніми словами, виконати рішення про передачу із спільної у комунальну власність приміщення, де протягом десятиліть розташований храм УПЦ.

Однак представникам місцевої влади довелося залишити територію храму.

На відео, опублікованому в мережі, видно, як чиновник, вислухавши похилу вірянку, покидає територію храму.

«В мене внук на війні, син на війні, в родині вже є загиблі. Куди я маю йти молитися?» — звернулася до них в розпачі бабуся.

Інший представник влади на ці слова відповів так: «Не екайте тут. Давайте закінчувати з цим», — після чого також пішов геть.

Пресслужба єпархії зазначає, що конфесійний поділ у селі Бугрин відбувся ще в середині 90-х років минулого століття. Тоді громада УПЦ отримала у користування старе приміщення амбулаторії, зробила в ньому ремонт та почала богослужіння. У селі був міжконфесійний мир, аж поки сільський голова не розгорнув боротьбу проти парафії УПЦ.

«Зміна власника не позбавляє релігійну громаду УПЦ права перебувати у цьому приміщенні, – пояснив керівник юридичного відділу Рівненської єпархії протоієрей Василь Начев. – У громади є договір, укладений багато років тому, а також усі необхідні документи, щоб відстояти своє право у судовому порядку».