Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Священнослужителі, черниці та сотні віруючих вшанували Браїлівську ікону Божої Матері


10 жовтня, в день вшанування Браїлово-Почаївської ікони Божої Матері, в Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі на Вінниччині було звершено соборне архієрейське богослужіння, на яке прибули сотні прочан.

Божественну літургію очолив митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, якому співслужили митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій та архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор. Також участь у святі взяли клірики з Київської, Білоцерківської, Балтської, Хмельницької, Житомирської, Могилів-Подільської, Тульчинської та Вінницької єпархій УПЦ.

За богослужінням молились настоятелька обителі — ігуменя Антонія (Стеценко); настоятелька Сторожинецького жіночого монастиря на честь святих Жінок-Мироносиць, Чернівецько-Буковинської єпархії — ігуменя Сусана (Кермач); настоятелька Барського жіночого монастиря — ігуменя Димитрія (Філікова), сестри та чисельні паломники Браїлівської обителі.

На Малому вході з благословіння Предстоятеля Української Православної Церкви клірики Жмеринського благочиння були удостоєні богослужбових нагород: настоятель храму Покрова Пресвятої Богородиці с. Кацмазів, протоієрей Георгій Собко, нагороджений правом служіння Божественної літургії з відкритими Царськими вратами до Херувимської пісні; настоятель храму Архістратига Божого Михаїла с. Сербинівці, протоієрей Андрій Лісовський, нагороджений митрою.

За богослужінням були піднесені особливі молитви про перемогу та мир в Україні, а також за воїнів та захисників нашої Батьківщини.

Наприкінці богослужіння відбувся святковий хресний хід навколо монастиря з чудотворною Браїлівською іконою Божої Матері, яку несли двоє вінницьких благочинних. Під час ходи архієреї звершили читання святого Євангелія та окропили вірян святою водою.

Насамкінець митрополит Варсонофій звернуся до присутніх з вітальним словом. Архіпастир подякував Преосвященним владикам, чисельному духовенству та вірянам, які прибули з інших єпархій для того, щоб молитовно розділити радість свята.