Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БРАЇЛІВ. Відбулося щорічне зібрання військового духовенства УПЦ


17-18 жовтня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, в Браїлівському монастирі Вінницької єпархії відбулися щорічні збори військового духовенства УПЦ. Про це повідомляє сайт kapelan.in.ua.

Традиційно засідання розпочалось з Божественної літургії, яку очолив голова Синодального відділу із взаємодії зі збройними силами та іншими військовими формуваннями України Високопреосвященніший Августин, митрополит Білоцерківський і Богуславський, у співслужінні з головними військовими єпархіальними священиками.

За богослужінням просили Бога про мир та перемогу, благословення захисникам України на захист рідної землі. Молитовно помʼянули наших полеглих воїнів та всіх загиблих від російської агресії.

На зборах обговорили нагальні проблеми духовно-пастирської підтримки військовослужбовців та членів їхніх сімей, членів родин загиблих. Було прийнято відповідні рішення. Всі учасники Зборів пройшли курс тактичної медицини та початковий курс з психологічної реабілітації військовослужбовців.

З метою надання юридичної допомоги військовослужбовцям та сім’ям загиблих, активізації роботи з метою сприяння звільненню полонених, а також в інших нагальних питаннях церковного та громадського життя, створено Юридичну службу Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України. Головою Служби призначено протоієрея Микиту Чекмана, заступником – протоієрея Сергія Чертіліна.

Затверджено план подальшого розвитку духовно-пастирської опіки захисників України, членів їхніх родин, сімей загиблих.

За результатами роботи Зборів було прийнято звернення військового духовенства УПЦ.