Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Співчуття Блаженнішого Митрополита Онуфрія духовенству, рідним загиблих і постраждалих у місті Костянтинівка

Дорогі отці, брати і сестри!

Глибоким болем відгукнулася в моєму серці звістка про ворожу ракетну атаку на місто Костянтинівка, яка знову забрала людські життя.

Церква Христова засуджує всі види зла, породженого віддаленням від Бога і відсутністю любові до ближнього, насильство проти мирного населення, незалежно від віросповідання та національної приналежності.

Дуже часто люди сучасного світу живуть так, ніби їм не доведеться відповідати перед Богом за свої гріхи. Бог дав людям заповіді, встановив для них закони і моральні правила. Ця сумна подія в Костянтинівці не може залишити байдужим нікого, в кому живе прагнення до добра, правди, миру.

У ці дні, затьмарені смертю невинних людей, молюся за упокоєння їх безсмертних душ та здоров’я усіх, хто постраждав, щоб Господь дарував їм якнайшвидше зцілення, подав сили родичам постраждалих і послав кріпость тим, хто працює над подоланням наслідків трагедії.

Ми, єпископат, духовенство і віряни Української Православної Церкви, щиро молимо Бога і Пречисту Божу Матір про якнайшвидше воцаріння миру в нашій Державі. Нехай світло Божої милості і правди засяє в Україні і подарує нам благословенну перемогу.

ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

6 вересня 2023 року,

м. Київ